Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przyłącze prądu a budowa dla rodziny

coachu13

Recommended Posts

Nie jestem pewien ale stopień pokrewieństwa nie ma tu chyba nic do rzeczy. W takiej sytuacji jesteś po prostu jej sąsiadem i obowiązują was zasady jak wszystkich. Nie mam zamiaru namawiać cię do złego ale ja w takiej sytuacji bym w ogóle się nie zastanawiał. Wolałbym te 100 zł/ msc (tyle ja płacę) przeznaczyć na lepsze cele niż płacenie tego "haraczu".

A kto Cię będzie kontrolował ? Ani SM, ani policja, ani inne służby nie są upoważnione do przeprowadzenia takiej kontroli, nawet z uprzejmego donosu. Nikt się takimi pierdołami nie będzie przejmował. Nawet panowie z PGE żeby móc cokolwiek skontrolować mają zakres działania do licznika ... dalej jest wszystko Twoje i nikomu nic do tego. Dopóki nie obnosisz na lewo i prawo że sprzedajesz prąd to nikt nie będzie Ci zaglądał na działkę.

Jak kupujesz paliwo do kosiarki to też się zastanawiasz czy Orlen przyjdzie sprawdzić jak je zużywasz?

Czy może przypadkiem nie kosisz trawy sąsiada?

Nie wyszukuj sobie problemów na siłę.

Dopóki użyczasz komuś prądu za darmo - nikomu nic do tego.

Ty za niego płacisz, Ty decydujesz jak użyć.

A kto Cię będzie kontrolował ? Ani SM, ani policja, ani inne służby nie są upoważnione do przeprowadzenia takiej kontroli, nawet z uprzejmego donosu. Nikt się takimi pierdołami nie będzie przejmował.

Z wyjątkiem:

1. nadużycia taryfowego - czyli odsprzedawana lub użyczana energia zużywana jest na potrzeby działalności gospodarczej - tym może zainteresować się dostawca,

2. odsprzedaży energii z zyskiem bez odprowadzenia podatku -> Urząd Skarbowy,

3. instalacja powoduje zagrożenie dla zdrowia i życia -> Nadzór Budowlany.