Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

opinie o domach( nie tylko pochlebne)

Ew-ka

Recommended Posts

Też mnie bardzo denerwuje krytykowanie już wybudowanych domów.

Wiadomo, że nie wszystko się wszystkim podoba. I bardzo dobrze!

Bo gdyby to samo podobało się wszystkim, to strasznie nudno byłoby na świecie. A tak, to i "każda potwora znajdzie swego amatora" :wink:

Jeżeli komuś dany dom "nie pasuje", niech wstrzyma się od komentarzy i niech nie dołuje dumnego właściciela :evil:.

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A moze z innej strony - po co pokazywac innym zdjecia? czyzby poszukiwalo sie jakiegos dowartosciowania i przekonania siebie samego przez innych ze to co sie wybudowalo jest swietne? Jezeli taki jest cel - bo oczywiscie w tedy kazde slowo krytyczne jest widziane jak sol w oku to nie ma sensu w ogole prezentacji zdjec - z reszta jak juz wiele razy bylo mowione, nad gustami sie nie dyskutuje!! tak wiec jezeli to co sie ma podoba sie nam to zdanie innych nie powinno miec najmniejszego znaczenia i pokazujemy zdjecia by sie pochwalic tym co sie stworzylo.

Ja np lubie stal, ktos inny lubi drewno, robimy dwie kuchnie, mnie sie nie podoba drewniana, jemu sie niepodoba moja stalowa - cz to oznacza ze obie sa brzydkie i do niczego sie nie nadaja?

A wracajac do watku o mezu - coz, jezeli maz sie podoba zonie, to opinia kolezanki jest bez znaczenia, a wrecz jak sie jej nie podoba to chyba lepiej 8)

Magdzia, wiem o co Ci chodzi, ale po pierwsze: na pytanie czy mi się czyjś mąż podoba jednak starałabym się wybrnąć dyplomatycznie, mówiąc np. wygodne "coś w sobie ma" a w domyśle "tylko za cholerę nie wiem co" :wink: ale to jednak mąż (czyli jakby już wybudowany dom) a gdyby mnie spytała o swojego nowo poznanego chłopaka (to taki projekt), to byłabym chyba bardziej szczera.

I ja to widzę tak: wątek o projektach to coś w stylu Jak ci się podoba mój nowy chłopak? - i tu wyrażam szczerą opinię, a wątek galerii to takie Poznajcie się, to mój mąż! i tu się tylko grzecznie witam i nic nie mówię, nawet jeżeli jest brzydszy od Jasyra Arafata.

Ha ha ha... To była zajawka dla tych, co mają refleks ;)

Ale tak poważnie - jak pisałam, w poniedziałek będzie więcej zdjęć (też wnętrza) i wtedy domek bedzie mozna pewnie zobaczyć w galerii.

A tak nawiasem mówiać, to nie wiem, czy Ew-ce naprawdę podoba się mój domek, czy tylko tak napisała, żeby mnie nie dołować, i choćby teraz zaklinała się, że napisała prawdę, to już i tak nie uwierzę, bo będzie mi się to wydawało nieszczere. Jednak wole szczerość :wink:

A ja wolę sprawiać ludziom radość :lol: :lol: :lol: i nie mówie im przykrych rzeczy ,chyba ze kogoś nie lubię , to jestem zlośliwa :evil:

Mój Henio pytany o zdanie np. "czy podoba ci się moja nowa sukienka ?"

odpowiada .....a ma mi sie podobać ?to mi się podoba :lol:

Dyplomatycznie i miło

Jeszcze nikt nie skrytykował mojego domku , ale jestem pewna ,że bedzie mi przykro jak to zrobi, ale zniosę to dzielnie bo jestem zakochana po uszy w moim " małym białym domku ' :D

Ganek mam od północy , taras na południe ...zapraszam do mojego dziennika :D

A faktycznie, na tym maciupkim zdjątku tego dobrze nie widać, myślałam, że to taki ganek do posiedzenia, a nie wejściowy. Ale i tak fajny, ganek fo ganek :wink:

ale wiesz, co, Ew-ka? W tym projekcie tez jest taki błąd jak u mnie - jesłi jeszcze nie jest za późno - nie przestudiowałam do końca dziennika - to zwróć na to uwagę - wszystkie kominy masz w porzek dachu i jest to spory bląd architekta, bo woda i śnieg będą Ci zalegać na dachu.

A ja też widziałam domek Magdzi! Ha! Ale nie mogłam od razu odpisać, bo by mi się zapiekanka przypaliła :p

I co? Mam siedzieć cicho, żeby było szczerze? Ani mi się śni. Z tego co widziałam to....piękny dom! Elegancki, zgrabny, no i ten zadaszony taras - cudnie! Magdzia przestań się ceregielić i dawaj te zdjęcia :D