Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czym kierujesz się budując dom

czym kierujesz się budując dom  

219 użytkowników zagłosowało

1. 1. czym kierujesz się budując dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Domek, który buduję jest wprawdzie całoroczny, ale będzie miał przeznaczenie weekendowo-emerytalne. Podjęliśmy decyzje o budowie z powodów sentymentalnych. Poznaliśmy się własnie w tej miejscowości (każde z nas przyjeżdżało jako dziecko na wakacje do swoich rodzin). Zostały wspaniałe wspomnienia, znajomi z dawnych lat. Niestety, członkowie rodzin, do których jeździliśmy, już odeszli...Mogliśmy wpadać na weekendy do koleżanek czy kolegów, ale to już nie to samo. Starzejemy sie i cenimy komfort własnnego kąta. Z wielką radością obserwujemy, że nasza nastoletnia pociecha też jest już "zarażona" wsią :wink: Nie mogę się doczekać Świąt Bożego Narodzenia we własnym domku, z wielką choinką i ogniem w kominku. Rozmarzyłam się :)

Główny motyw to obecni sąsiedzi w bloku, których po zamknięciu własnych drzwi nic więcej nie interesuje, zapominając że mogą swoje mieszkania urządzić nawet w marmurach, a pewnego dnia klatka schodowa zarwie im się pod stopami. Dobro wspólne jest nieznanym im zwrotem językowym.

Tak jak większość - marzeniami...

Mam gdzie mieszkać, mieszkanie jest duże i wygodne, sąsiadów nie odczuwam. Marzę za to o możliwości wyjścia przed dom w każdej dowolnej chwili bez potrzeby ubierania się. Tzn. nago nie będę latać po działce, ale w ciepłe dni kawa w piżamie na tarasie...czemu nie? No i te moje dzieciaki 365 dni w roku na powietrzu...eech...to jest to :D

Witaj,

ja podobnie jak większość kieruje sie marzeniami o domu z ogródkiem,z mozliwością zjedzenia niedzielnego śniadanka na własnym tarasie, niecałkowicie ubrana, tak jak Jagna :) - bo któraż z nas o tym sobie nie marzy, przeciez to czysta przyjemność :lol:

No i poza tym nie mamy własnego lokum, wynajmujemy ale przeciez ilez można?Trzeba miec cos swojego gdzie można zapuścić korzenie.

I my te korzenie postanowiliśmy zapuścić na wsi, we własnej chatce

Pozdrawiam,

Beata z chłopakami 8)

Kierujemy się przemożną chęcią zmiany trybu życia oraz otoczenia.

Pragniemy być bliżej zgiełku, ale... ptaków i świerszczy. Móc pooglądać świat z innej perspektywy.

To taka mieszanka marzeń, zmieniających się z czasem upodobań, no i co by nie mówić - zakosztowania czegoś nowego :p

Na pewno marzeniami! ale też i realizmem - domek i działka odpowiednie do mozliwości finansowych!

Podjelismy decyzje o budowie, kiedy sie okazało, że mieszkanie, które zarezerwowalismy u dewelopera bedzie nas kosztowało tyle, ile o kilkanaście metrów większy domek na własnej, niedużej (ca.400-600) działce!

koks