drogba_37 27.09.2016 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Mam elementy elewacji w kamieniu (galileo fliders), tak mniejwięcej 15% budynku . Byłem przekonany, żeby zrobic go na równo z tynkiem elewacyjnym, bo... ładnie będzie wyglądać. Ale dziś dopatrzyłem sie że w projekcie mojego domu ten kamień wystaje poza tynk. Tu pytanie, jaka wersja lepsza? Czy kwestia tylko wizualna, estetyki? Czy może jakies argumenty przemawiaja za kamieniem wykonanym poza elewacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rex_Kos 27.09.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 W mojej ocenie to przede wszystkim kwestia gustu.U nas jest na równo z elewacją z trzech powodów:- tak uznaliśmy, że jest ładniej - oglądają inne realizacje- bok kamienia był brzydki- obawiałem się zacieków na elewacji poniżej kamienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drogba_37 28.09.2016 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 ReXA powiedz jak równaliście kamień do tynku elewacyjnego? Wycinaliście w steropianie odpowiednio głębokie otwory pod płyki z kamienia czy kładliście w miejscu kamienia odpowiednio cieńszy styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.09.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 u nas będzie klejony nijako "do" więc będzie wystawał chyba delikatnie. Ma ktoś doświadczenie z granitem elewacyjnym ? pytam o ewentualne zacieki, zabrudzenia. I jak wyglądają kąty docinane... nie chce na zakładkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 30.04.2017 04:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 Pomóżcie proszę w wyborze kamienia elewacyjnego. Na tę chwilę padło na LOFT BRICK SAHARA ale nie jestem pewny czy na zewnątrz się on nadaje i ew. jakie Wasze opinie?Chodzi mi o cokolik 25-50cm na elewacji (nachlenie) -zostawiono 5 cm (cieńszy styrodur), więc byłby tzw. kapinos ok. 3 cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts