budowa2016 27.09.2016 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Czy stosował ktoś u siebie okna z pakietem szybowym przeciwsłonecznym? U mnie będzie dużo przeszkleń od strony południowej i zachodniej. Myślało się fajnie będzie jak pomieszczenia będą jasne i pewnie super będzie to działało w pochmurne dni. Jednak zbyt dużo bezpośredniego światła słonecznego może być uciążliwe. Chcę zastosować okna 3-szybowe gdzie Lt jest 70-74% więc już to blokuje nieco światło. Czytałem gdzieś, że zyski płynące z właściwości termoizolacyjnych okien w okresie zimowym są zdecydowanie mniejsze niż straty idące na chłodzenie pomieszczeń w okresie letnim. Ciekawi mnie zatem, czy ktoś wziął to pod uwagę przy wstawianiu okien i jak taki system refleksyjny/absorbcyjny się sprawdza. Jak drogie jest takie rozwiązanie? Jakie alternatywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts