Krystian_1987 27.09.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Witam forumowiczów ! Mam mały problem, obecnie stoje przed wyborem piecu do domu. Piec jest na gaz ( ogrzewanie C.O. jak i bieżącej wody). Zatem poszukuje piec dwufukncyjny.Dom ma ok 130 m2, jest dobrze ocieplony, wybudowany 2 lata temu. Potrzebny będzie zbiornik na 130L. Tak mówił hydraulik. Niektórzy mi polecali firmy: - Vaillant- Junkers- Brutie- Dietrichi grzejniki firmy Stelrad. Zależy mi na średniej jakości jak i cenie. Wiadome, nie za drogo ani za tanio. Proszę pomóżcie bo niestety nie ogarmian tego tematu. Dziękuje z góry ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 28.09.2016 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Ja też się na początku gubiłem.1 czy 2-funkcyjny świadczy tylko o tym czy do ciepłej wody będziesz miał zasobnik stojący (duży bojler) czy wolisz coś bardziej kompaktowego.2 funkcyjne przeważnie mają zasobnik w sobie (nowoczesne tzw. warstwowy).1 funkcyjne podgrzewają wodę użytkową w bojlerze.1 funkcyjny wystarczy Ci jakiś 12-14kW, 2 funkcyjny już okolice 24kW.Kotły są oczywiście wielu producentów. Nie będziesz stawiał kotłowni już jutro więc poczytaj na necie lub na tym forum.Za tydzień będziesz inżynierem w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian_1987 29.09.2016 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Ok. Dziękuje za odpowiedź. Chyba muszę widzę trochę "przestudiowac" temat. Poczytam wieczorem dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 30.09.2016 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Ok. Dziękuje za odpowiedź. Chyba muszę widzę trochę "przestudiowac" temat. Poczytam wieczorem dzisiaj Możesz też skonsultować się z profesjonalistami i dopytać, zaprosić na obiekt. Polecam zwrócić się do jednego z naszych autoryzowanych partnerów i umówienie się na spotkanie. Firma Viessmann ma w ofercie zarówno kocioł jak i grzejniki, chociaż w przypadku kotłów kondensacyjnych lepsza byłaby podłogówka - rozważałeś tę opcję? Namiar na firmy partnerskie TUTAJ Pozdrawiam! No i pozostaję otwarty na wszelkie pytania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts