Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom bodzia_g

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 192
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...
  • 1 month później...

Mimo goracej prośby o brak wazeliny - nie da się!

Ogród - naprawdę I liga!

Mam jeszce małą prpśbę: mógłbyś przybliżyć "konstrukcję" skarpy?

tzn. : czy jest usypana w całości z ziemi czy też np. z gruzu, jak była budowana płyta tarasu, jej grubość (na jakiej podsypce), jak (lub czy) oddylatowana została płyta tarasu od domu, itp.

Mimo goracej prośby o brak wazeliny - nie da się!

Ogród - naprawdę I liga!

Mam jeszce małą prpśbę: mógłbyś przybliżyć "konstrukcję" skarpy?

tzn. : czy jest usypana w całości z ziemi czy też np. z gruzu, jak była budowana płyta tarasu, jej grubość (na jakiej podsypce), jak (lub czy) oddylatowana została płyta tarasu od domu, itp.

Skarpa usypana jest z nadwyżki gliny i piasku (bo nie miałem co z tym zrobić), oddylatowana od domu styropianem 4cm, na górze jest położona folia a na niej chudy beton zbrojony resztkami drutów ( 6mm)- krata ok 20x20cm. Jest to podkład pod właściwą warstwe do wykonania później. Zbocze skarpy jest "uzbrojone " siatką ogrodową , aby sie nie obsypywała. Warstwa wierzchnia to ok 15cm ziemi uzupełniana na bieżąco kompostem. Posadzone rośliny zadarniają skarpe . Zanim wylałem beton i schody skarpa ubijała sie 2 lata, ale na zrobienie posadzki jeszcze troche poczekam .

• 2 months później...
  • 4 months później...
witaj bodzio

cholera nigdy by mi do glowy nie przyszlo ze ze sprzedazy butelek mozna postawic TAAAAAKA chalupe :lol: Pozdrawiam

PS.A kto tam bedzie sprzatal? :wink:

tylko spróbuj a ... zobaczysz że jest to możliwe :wink: :D , a sprzątać to będzie ... krasnoludek :roll:

a teraz chciałem sie pochwalić , że w końcu mam drzwi zewnętrzne - zamontowane

http://foto.onet.pl/upload/40/83/_540013_n.jpg

O widzisz! O drzwiach nie napisałam, a są piekne. Zwracaja na siebie uwage i jeśli to Twoj projekt to mozesz być z siebie dumny:)

nie do końca tak mój, bo głównie żony , choć takie podobne widzieliśmy już w katalogu u innego stolarza.

rrmi - info na priv