agamemnon91 28.09.2016 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Cześć ! Czy ktoś doradzi co szybko i smacznie (i na ciepło) można przygotować na kolację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.09.2016 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Witam Nie chcę wychodzić przed szereg ale chyba musisz określić się precyzyjniej.Inaczej przecież będzie wyglądała kolacja spontan ,inaczej gdy para ma sobie patrzeć w oczy ,a inaczej gdy przychodzą zaproszeni znajomi przyjaciele i wreszcie ta typowa domowa dla milusińskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamemnon91 29.09.2016 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 coś, co można szybko przygotować we dwoje (i dla dwóch osób ) bez wymyślnych składników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.10.2016 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Witam. Jak tam wieczór z daniem głównym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qmpleka 03.10.2016 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Nastała jesień i wszyscy nagle o kolacji na ciepło myslą... A naleśniki np. ze szpinakiem zapiekane pod beszamelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamemnon91 04.10.2016 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 naleśniki, pycha A masz jakiś dobry i sprawdzony przepis na szpinak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harin 10.10.2016 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 domowe zapiekanki z pieczarkami, cebulką i serem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamemnon91 13.10.2016 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 tak, zapiekanki są zawsze szybkie i smaczne zmieniając trochę temat mam przepis na ciasto do pizzy, ogólnie wychodzi bardzo dobre (jak ktoś chce to mogę się podzielić przepisem) - tylko mam problem z efektem końcowym, bo ciasto robi mi się wodniste a potem twarde u góry. Słyszałam, że to przez np. wodę (tłuszcz z pieczarek), smarowałam przecierem pomidorowym... Ktoś wie, jak można temu zapobiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.10.2016 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 tak, zapiekanki są zawsze szybkie i smaczne zmieniając trochę temat mam przepis na ciasto do pizzy, ogólnie wychodzi bardzo dobre (jak ktoś chce to mogę się podzielić przepisem) - tylko mam problem z efektem końcowym, bo ciasto robi mi się wodniste a potem twarde u góry. Słyszałam, że to przez np. wodę (tłuszcz z pieczarek), smarowałam przecierem pomidorowym... Ktoś wie, jak można temu zapobiec? Witam. Jeśli pozwolisz to nie poruszaj nowego tematu w tym w którym mówi się o czym innym.Załóż nowy o pizzy i po kłopocie.Jak dla mnie składniki na pizzy powinny być półproduktami, a ty usmażyłaś pieczarki i położyłaś na sos pomidorowy.Nie tłuszcz tylko woda z nich wypłynęła.Spróbuj kiedyś na swoje ciasto położyć najpierw swój ulubiony sos,następnie surową cienko krojoną w plastry pieczarkę,cebulę i np . salami. :yes:Na górę mozzarella tarta-wiórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 14.10.2016 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Witam. Jeśli pozwolisz to nie poruszaj nowego tematu w tym w którym mówi się o czym innym.Załóż nowy o pizzy i po kłopocie.Jak dla mnie składniki na pizzy powinny być półproduktami, a ty usmażyłaś pieczarki i położyłaś na sos pomidorowy.Nie tłuszcz tylko woda z nich wypłynęła.Spróbuj kiedyś na swoje ciasto położyć najpierw swój ulubiony sos,następnie surową cienko krojoną w plastry pieczarkę,cebulę i np . salami. :yes:Na górę mozzarella tarta-wiórki Na sos najpierw mozzarella, porwana na kawałki, a później reszta. Problem z ciastem załatwi Ci kamień do pizzy. Odbierze nadmiar wody z ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.10.2016 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Na sos najpierw mozzarella, porwana na kawałki, a później reszta. Problem z ciastem załatwi Ci kamień do pizzy. Odbierze nadmiar wody z ciasta. Witam. Zgadzam się z np. z mozzarellą niech będzie choć dałem jej - autorce tylko przykład .Mam kamień ale wiesz co mam jeszcze piekarnik który może dać temp 350 stC.Te dwie rzeczy muszę ze sobą współgrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 15.10.2016 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Witam. Zgadzam się z np. z mozzarellą niech będzie choć dałem jej - autorce tylko przykład .Mam kamień ale wiesz co mam jeszcze piekarnik który może dać temp 350 stC.Te dwie rzeczy muszę ze sobą współgrać. Na 250 też wychodzi, dłużej trzeba nagrzewać. Ostatnio odkryłem, że piekarnik można "oszukać" włączając funkcję grill. Wtedy temperatura nie jest kontrolowana i potrafił się nagrzać >300C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.10.2016 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Na 250 też wychodzi, dłużej trzeba nagrzewać. Ostatnio odkryłem, że piekarnik można "oszukać" włączając funkcję grill. Wtedy temperatura nie jest kontrolowana i potrafił się nagrzać >300C Witam możesz pokazać jaki masz kamień ale ze swojego piekarnika jak go dopasowałeś do blaszki-brytfanki.Pizze podróbkę robię bez kamienia np. w 200 stC w termoobiegu , czas do 10 min.Z kamieniem zawsze grzałki góra dół 290-300 stC czas podobny , a nawet mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 16.10.2016 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Witam możesz pokazać jaki masz kamień ale ze swojego piekarnika jak go dopasowałeś do blaszki-brytfanki.Pizze podróbkę robię bez kamienia np. w 200 stC w termoobiegu , czas do 10 min.Z kamieniem zawsze grzałki góra dół 290-300 stC czas podobny , a nawet mniejszy. Zwykły okrągły gruby na ok 2-3 cm, kładę na kratce w piekarniku. Po rozgrzaniu kamienia w 300 pizza robi się max 5 minut Tak to zazwyczaj wygląda. Chrupiące brzegi, cienkie lekko opadające lejące się ciasto na środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.10.2016 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Zwykły okrągły gruby na ok 2-3 cm, kładę na kratce w piekarniku. Po rozgrzaniu kamienia w 300 pizza robi się max 5 minut [ATTACH=CONFIG]370277[/ATTACH] Tak to zazwyczaj wygląda. Chrupiące brzegi, cienkie lekko opadające lejące się ciasto na środku. Witam. Widzisz nie rozumiemy się.Nie chodzi mi o pizze ale jak wygląda twój kamień dopasowany, teraz już wiem ,że do kratki w piekarniku.Jak rozumiem fotka z sieci nie twoja.Taka pizza nigdy nie wyjdzie z piekarnika widać po jej przypalonych wybrzuszeniach.Proszę zrób fotkę tego kamienia z tej kratki.Gdzie kupiłeś i czy ma atest.Moją dostałem marmurową z Belgii od siostry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 16.10.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 (edytowane) Witam. Widzisz nie rozumiemy się.Nie chodzi mi o pizze ale jak wygląda twój kamień dopasowany, teraz już wiem ,że do kratki w piekarniku.Jak rozumiem fotka z sieci nie twoja.Taka pizza nigdy nie wyjdzie z piekarnika widać po jej przypalonych wybrzuszeniach.Proszę zrób fotkę tego kamienia z tej kratki.Gdzie kupiłeś i czy ma atest.Moją dostałem marmurową z Belgii od siostry. Fotka pizzy moja , jak widać wyjdzie Kamień niedopasowany bo okrągły, kratki zazwyczaj są prostokątne, chyba że się mylę. Kamień z allegro , włoski cena chyba ok 80 PLN, czy ma atest nie wiem ale na pewno nie marmur. marmur się nie nadaje, słabo chłonie wilgoć. To musi być szamot jak w piecu chlebowym. A pizza, cóż, dobre ciasto, kamień temperatura i cała filozofia. Edytowane 16 Października 2016 przez Przewas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.10.2016 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 (edytowane) Fotka pizzy moja , jak widać wyjdzie Kamień niedopasowany bo okrągły, kratki zazwyczaj są prostokątne, chyba że się mylę. [ATTACH=CONFIG]370316[/ATTACH] Kamień z allegro , włoski cena chyba ok 80 PLN, czy ma atest nie wiem ale na pewno nie marmur. marmur się nie nadaje, słabo chłonie wilgoć. To musi być szamot jak w piecu chlebowym. A pizza, cóż, dobre ciasto, kamień temperatura i cała filozofia. [ATTACH=CONFIG]370317[/ATTACH] Witam. Trochę niemerytorycznie i żeby autorka nas nie zjechała. http://images83.fotosik.pl/92/aad5fb18822f8815.jpg http://images83.fotosik.pl/92/c6684d34ea065a95.jpg Gdzieś w innym topiku wklejałem fotki pizzy z tego kamienia.Jak widzisz funkcja dwóch grzałek i temp. 300 stC.Taka fajna podpalana jak twoja mi nie wychodzi.Masz na nią przepis?Jeśli mógłbyś będę wdzięczny.Moja ciemiężycielka mówi"jaki to marmur to lastryko":) .Próbowałem różnych rzeczy na nim w kominku.Wychodzą zaskakująco smaczne.Pizzy jeszcze nie ale czas chyba wypróbować. Edytowane 17 Października 2016 przez niktspecjalny był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamemnon91 17.10.2016 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Wiedzę, że dyskusja o pizzy się rozwinęła Ja lubię swoją domową pizzę i wcale nie chodzi mi o to, żeby smakowała i wyglądała jak ta z pizzerii Dzięki za dobrą radę, spróbuję z tymi pieczarkami - może w końcu się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 17.10.2016 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Gdzieś w innym topiku wklejałem fotki pizzy z tego kamienia.Jak widzisz funkcja dwóch grzałek i temp. 300 stC.Taka fajna podpalana jak twoja mi nie wychodzi.Masz na nią przepis?Jeśli mógłbyś będę wdzięczny.Moja ciemiężycielka mówi"jaki to marmur to lastryko":) .Próbowałem różnych rzeczy na nim w kominku.Wychodzą zaskakująco smaczne.Pizzy jeszcze nie ale czas chyba wypróbować. Do pizzy moim zdaniem to się srednio nadaje. Szamot chłonie wodę z ciasta i ciasto Ci się nie gotuje. A przepis? najpostszy z mozliwych. 200ml letniej wody, 300g mąki 00, łyżka oliwy, łyżeczka soli i cukru i 5g drożdzy suszonych. wyrobić, odstawić w ciepłe miejsce. Tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 17.10.2016 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Wiedzę, że dyskusja o pizzy się rozwinęła Ja lubię swoją domową pizzę i wcale nie chodzi mi o to, żeby smakowała i wyglądała jak ta z pizzerii I to jest najważniejsze. Zwłaszcza, że ta w pizzerni , jakość składników, pozostawia często wiele do zyczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.