Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szybkie danie na wieczór


Recommended Posts

  • 5 months później...
  • Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sałatka nr 1: kapusta pekińska pokrojona w paseczki, tuńczyk (kawałki) w oleju, cebula w paski, sos sałatkowy "Grecki" Knorr, ser typu "Feta" w kostkę,olej; pokrojone składniki wymieszać a sos rozrobić z olejem z tuńczyka, jak mało oleju to dolać rzepakowego; sól i pieprz do smaku;

Sałatka nr 2: seler sałatkowy odcedzony (najlepiej firmy "Rolnik"), ser żółty (ja używam Rycki Edam) w kostkę, ananas w kostkę, dobra wędlina według uznania w kostkę, majonez, sól i pieprz do smaku; ja jeszcze dodaję bazylii i oregano bo fajnie komponują się z Fetą, wymieszać i gotowe.

Nie są to jakieś wyszukane potrawy, lecz smaczne i szybkie w przygotowaniu, składniki natomiast ogólnie dostępne.

Edytowane przez wg39070
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Sałatka nr 1: kapusta pekińska pokrojona w paseczki, tuńczyk (kawałki) w oleju, cebula w paski, sos sałatkowy "Grecki" Knorr, ser typu "Feta" w kostkę,olej; pokrojone składniki wymieszać a sos rozrobić z olejem z tuńczyka, jak mało oleju to dolać rzepakowego; sól i pieprz do smaku;

Sałatka nr 2: seler sałatkowy odcedzony (najlepiej firmy "Rolnik"), ser żółty (ja używam Rycki Edam) w kostkę, ananas w kostkę, dobra wędlina według uznania w kostkę, majonez, sól i pieprz do smaku; ja jeszcze dodaję bazylii i oregano bo fajnie komponują się z Fetą, wymieszać i gotowe.

Nie są to jakieś wyszukane potrawy, lecz smaczne i szybkie w przygotowaniu, składniki natomiast ogólnie dostępne.

 

Wybacz ale tym elektoratu budować nie będziesz.Do zrobienia takiego zestawu który proponujesz trzeba serca,umiejętności i sztuki kulinarnej.

Pamiętaj byś nie kopiował sieci.To widać i kompromitujesz się tym.Żenua drogi wg.

Źródło tej kopi kompromitującej twój przepis nawet nie wkleję by cie nie ośmieszać.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wybacz ale tym elektoratu budować nie będziesz.Do zrobienia takiego zestawu który proponujesz trzeba serca,umiejętności i sztuki kulinarnej.

Pamiętaj byś nie kopiował sieci.To widać i kompromitujesz się tym.Żenua drogi wg.

Źródło tej kopi kompromitującej twój przepis nawet nie wkleję by cie nie ośmieszać.

 

A Twoje dania to co, autorskie? Pizzę, jaką wkleiłeś na fotkach wstyd nawet pokazywać. Kto daje taką ilość pomidorów i to na środek, kiełbasa podsuszana to też porażka a kamień granitowy to jakaś fantastyka. Chociaż byś pękł, nie dopieczesz tej pizzy a w środku zrobi się jedna wielka kupa bagna. Nie wystarczy nawalić składników na zasadzie im więcej i grubiej, tym lepiej. Pizza jak bigos, wbrew pozorom to wyższa szkoła jazdy. A już połączenie na niej pieczarek z pomidorami to już jakieś mroczne widmo, dosyp do tego oregano i masz mega dziwoląga, gdyż o ile ta aromatyczna przyprawa do pimidorów wręcz stworzona została, o tyle z pieczarkami to kulinarna pomyłka. I jeszcze ten "żółty" ser!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A Twoje dania to co, autorskie? Pizzę, jaką wkleiłeś na fotkach wstyd nawet pokazywać. Kto daje taką ilość pomidorów i to na środek, kiełbasa podsuszana to też porażka a kamień granitowy to jakaś fantastyka. Chociaż byś pękł, nie dopieczesz tej pizzy a w środku zrobi się jedna wielka kupa bagna. Nie wystarczy nawalić składników na zasadzie im więcej i grubiej, tym lepiej. Pizza jak bigos, wbrew pozorom to wyższa szkoła jazdy. A już połączenie na niej pieczarek z pomidorami to już jakieś mroczne widmo, dosyp do tego oregano i masz mega dziwoląga, gdyż o ile ta aromatyczna przyprawa do pimidorów wręcz stworzona została, o tyle z pieczarkami to kulinarna pomyłka. I jeszcze ten "żółty" ser!

 

Boże jaki ja byłem głupi.Ty jesteś po prostu głupi i arogancki.Ty nic nie wiesz tylko się bronisz.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
A jedliście kiedyś Tabbouleh? To pyszna, sycąca sałatka, którą potem można zabrać na lunch do pracy. Tu https://mrchef.pl/menu-tygodniowe/menu-2017-22/tabbouleh-z-grilowanymi-szparagami-i-zolta-papryka jest fajny, prosty przepis. Tyle, że Tabbouleh robi się ok. 30-40 minut, ale moim zdaniem warto poświęcić na to czas.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...

Witam.

Najprostsza którą robię w domu.Tego przepisu nie ma w sieci.

1. ananas 1 szt.

2.torebka kuskus

3.wędzony kurczak najlepszy ze skrzydełek bo najdelikatniejsze (opcja z mięskiem z grilowanych jeszcze lepsza)

4.majonez,koper,jogurt,czosnek,tarty ogórek kiszony (zrobić sos najpierw ucierając koper z czosnkiem)sól pieprz do smaku

5.fasolka szparagowa żółta może być mrożona

Ananasa obieram, wydrążam środek i kroję w kostkę.Gotuję kuskusa , studzę.Obieram skrzydełka i nie kroję .Robię sos j/w.Gotuję fasolkę ,kroję w kostkę , studzę .Mieszam składniki i na kilka h do lodówki.Proste i smaczne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...

Daję tutaj składniki do sałatki, która mi ostatnio bardzo posmakowała:

kasza jaglana100 g

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr1 opak

pierś z kurczaka 2 szt

Rosół z kury Knorr1 szt

cukinia1 szt

pomidorki cherry 10 szt

czerwona cebula0.5 szt

oliwa z oliwek6 łyżek

woda

 

Jest to sałatka z kurczakiem , cukinią oraz kasza jaglana. Smaczna na kolację ale również i na obiad. Robię często w ciepłe dni jak nie mam ochoty na nic tłustego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Daję tutaj składniki do sałatki, która mi ostatnio bardzo posmakowała:

kasza jaglana100 g

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr1 opak

pierś z kurczaka 2 szt

Rosół z kury Knorr1 szt

cukinia1 szt

pomidorki cherry 10 szt

czerwona cebula0.5 szt

oliwa z oliwek6 łyżek

woda

 

Jest to sałatka z kurczakiem , cukinią oraz kasza jaglana. Smaczna na kolację ale również i na obiad. Robię często w ciepłe dni jak nie mam ochoty na nic tłustego

 

Wszystkie składniki spoko, oprócz tej syfiastej kostki rosołowej. Był czas kiedy też ją stosowałem, od kilku lat omijam szerokim łukiem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wszystkie składniki spoko, oprócz tej syfiastej kostki rosołowej. Był czas kiedy też ją stosowałem, od kilku lat omijam szerokim łukiem.

 

Znowu pajacujesz.Pokaż wreszcie coś bez np "syfiastej kostki rosołowej", bez schabowego i kartofli.Pokaz znafco zagadnień kulinarnych w podtekstach.Czekamy na foty bez udziału tych składników. :mad:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 months później...
omlet z kaszy jaglanej jest w porządku. Wystarczy ugotować kaszę, potem wymieszać ją z dwoma jajkami i taką masę na patelnię. Kiedy już przewrócisz omlet na drugą stronę (usmażoną) to możesz na wierzch położyć do tylko chcesz: jakąś szynkę czy ser - dowolnie według uznana. bardzo syte i dobre.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...