niktspecjalny 19.10.2016 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Daj spokój. To jakieś nieszczęście. Niech sobie pisze co chce. Witam. Przylazły tu dwa by mnie obrażać czy podawać przepisy.:D:D:cool::cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpire 23.03.2017 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Może sałatkę z tuńczykiem i jajkiem: https://www.przepisy.pl/przepis/salatka-z-tunczykiem-i-jajkiem ? Danie niedrogie, a jakie pożywne! Nic nie stoi na przeszkodzie, abyś ją podgrzał - będzie wtedy na ciepło ^^. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 23.03.2017 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 (edytowane) Sałatka nr 1: kapusta pekińska pokrojona w paseczki, tuńczyk (kawałki) w oleju, cebula w paski, sos sałatkowy "Grecki" Knorr, ser typu "Feta" w kostkę,olej; pokrojone składniki wymieszać a sos rozrobić z olejem z tuńczyka, jak mało oleju to dolać rzepakowego; sól i pieprz do smaku; Sałatka nr 2: seler sałatkowy odcedzony (najlepiej firmy "Rolnik"), ser żółty (ja używam Rycki Edam) w kostkę, ananas w kostkę, dobra wędlina według uznania w kostkę, majonez, sól i pieprz do smaku; ja jeszcze dodaję bazylii i oregano bo fajnie komponują się z Fetą, wymieszać i gotowe. Nie są to jakieś wyszukane potrawy, lecz smaczne i szybkie w przygotowaniu, składniki natomiast ogólnie dostępne. Edytowane 23 Marca 2017 przez wg39070 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.03.2017 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 (edytowane) Sałatka nr 1: kapusta pekińska pokrojona w paseczki, tuńczyk (kawałki) w oleju, cebula w paski, sos sałatkowy "Grecki" Knorr, ser typu "Feta" w kostkę,olej; pokrojone składniki wymieszać a sos rozrobić z olejem z tuńczyka, jak mało oleju to dolać rzepakowego; sól i pieprz do smaku; Sałatka nr 2: seler sałatkowy odcedzony (najlepiej firmy "Rolnik"), ser żółty (ja używam Rycki Edam) w kostkę, ananas w kostkę, dobra wędlina według uznania w kostkę, majonez, sól i pieprz do smaku; ja jeszcze dodaję bazylii i oregano bo fajnie komponują się z Fetą, wymieszać i gotowe. Nie są to jakieś wyszukane potrawy, lecz smaczne i szybkie w przygotowaniu, składniki natomiast ogólnie dostępne. Wybacz ale tym elektoratu budować nie będziesz.Do zrobienia takiego zestawu który proponujesz trzeba serca,umiejętności i sztuki kulinarnej. Pamiętaj byś nie kopiował sieci.To widać i kompromitujesz się tym.Żenua drogi wg. Źródło tej kopi kompromitującej twój przepis nawet nie wkleję by cie nie ośmieszać. Edytowane 23 Marca 2017 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 23.03.2017 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Wybacz ale tym elektoratu budować nie będziesz.Do zrobienia takiego zestawu który proponujesz trzeba serca,umiejętności i sztuki kulinarnej. Pamiętaj byś nie kopiował sieci.To widać i kompromitujesz się tym.Żenua drogi wg. Źródło tej kopi kompromitującej twój przepis nawet nie wkleję by cie nie ośmieszać. A Twoje dania to co, autorskie? Pizzę, jaką wkleiłeś na fotkach wstyd nawet pokazywać. Kto daje taką ilość pomidorów i to na środek, kiełbasa podsuszana to też porażka a kamień granitowy to jakaś fantastyka. Chociaż byś pękł, nie dopieczesz tej pizzy a w środku zrobi się jedna wielka kupa bagna. Nie wystarczy nawalić składników na zasadzie im więcej i grubiej, tym lepiej. Pizza jak bigos, wbrew pozorom to wyższa szkoła jazdy. A już połączenie na niej pieczarek z pomidorami to już jakieś mroczne widmo, dosyp do tego oregano i masz mega dziwoląga, gdyż o ile ta aromatyczna przyprawa do pimidorów wręcz stworzona została, o tyle z pieczarkami to kulinarna pomyłka. I jeszcze ten "żółty" ser! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.03.2017 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 A Twoje dania to co, autorskie? Pizzę, jaką wkleiłeś na fotkach wstyd nawet pokazywać. Kto daje taką ilość pomidorów i to na środek, kiełbasa podsuszana to też porażka a kamień granitowy to jakaś fantastyka. Chociaż byś pękł, nie dopieczesz tej pizzy a w środku zrobi się jedna wielka kupa bagna. Nie wystarczy nawalić składników na zasadzie im więcej i grubiej, tym lepiej. Pizza jak bigos, wbrew pozorom to wyższa szkoła jazdy. A już połączenie na niej pieczarek z pomidorami to już jakieś mroczne widmo, dosyp do tego oregano i masz mega dziwoląga, gdyż o ile ta aromatyczna przyprawa do pimidorów wręcz stworzona została, o tyle z pieczarkami to kulinarna pomyłka. I jeszcze ten "żółty" ser! Boże jaki ja byłem głupi.Ty jesteś po prostu głupi i arogancki.Ty nic nie wiesz tylko się bronisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 26.04.2017 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Ja uwielbiam sałatkę cezar. Dzisiaj zrobię ją nietypowo, bo z halloumi - to idealna propozycja na kolację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alishia 17.05.2017 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 może sałatka z kurczakiem, mnie takie danie zajmuje kilka minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 17.05.2017 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 może sałatka z kurczakiem, mnie takie danie zajmuje kilka minut. Ale kurczak chyba na surowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 24.05.2017 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 A jedliście kiedyś Tabbouleh? To pyszna, sycąca sałatka, którą potem można zabrać na lunch do pracy. Tu https://mrchef.pl/menu-tygodniowe/menu-2017-22/tabbouleh-z-grilowanymi-szparagami-i-zolta-papryka jest fajny, prosty przepis. Tyle, że Tabbouleh robi się ok. 30-40 minut, ale moim zdaniem warto poświęcić na to czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moret 24.05.2017 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Ja uwielbiam sałatkę z wędzonym kurczakiem i sosem czosnkowym Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 07.06.2017 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 A co jeszcze do niej dodajesz? Masz sprawdzone połączenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.06.2017 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Witam.Najprostsza którą robię w domu.Tego przepisu nie ma w sieci.1. ananas 1 szt.2.torebka kuskus3.wędzony kurczak najlepszy ze skrzydełek bo najdelikatniejsze (opcja z mięskiem z grilowanych jeszcze lepsza)4.majonez,koper,jogurt,czosnek,tarty ogórek kiszony (zrobić sos najpierw ucierając koper z czosnkiem)sól pieprz do smaku5.fasolka szparagowa żółta może być mrożonaAnanasa obieram, wydrążam środek i kroję w kostkę.Gotuję kuskusa , studzę.Obieram skrzydełka i nie kroję .Robię sos j/w.Gotuję fasolkę ,kroję w kostkę , studzę .Mieszam składniki i na kilka h do lodówki.Proste i smaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crle 16.06.2017 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2017 Daję tutaj składniki do sałatki, która mi ostatnio bardzo posmakowała:kasza jaglana100 gSos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr1 opakpierś z kurczaka 2 sztRosół z kury Knorr1 sztcukinia1 sztpomidorki cherry 10 sztczerwona cebula0.5 sztoliwa z oliwek6 łyżekwoda Jest to sałatka z kurczakiem , cukinią oraz kasza jaglana. Smaczna na kolację ale również i na obiad. Robię często w ciepłe dni jak nie mam ochoty na nic tłustego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 17.06.2017 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Daję tutaj składniki do sałatki, która mi ostatnio bardzo posmakowała: kasza jaglana100 g Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr1 opak pierś z kurczaka 2 szt Rosół z kury Knorr1 szt cukinia1 szt pomidorki cherry 10 szt czerwona cebula0.5 szt oliwa z oliwek6 łyżek woda Jest to sałatka z kurczakiem , cukinią oraz kasza jaglana. Smaczna na kolację ale również i na obiad. Robię często w ciepłe dni jak nie mam ochoty na nic tłustego Wszystkie składniki spoko, oprócz tej syfiastej kostki rosołowej. Był czas kiedy też ją stosowałem, od kilku lat omijam szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.06.2017 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Wszystkie składniki spoko, oprócz tej syfiastej kostki rosołowej. Był czas kiedy też ją stosowałem, od kilku lat omijam szerokim łukiem. Znowu pajacujesz.Pokaż wreszcie coś bez np "syfiastej kostki rosołowej", bez schabowego i kartofli.Pokaz znafco zagadnień kulinarnych w podtekstach.Czekamy na foty bez udziału tych składników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 26.06.2017 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Ja czasami robię na wieczór burgera z ananasem i kurczakiem. No i do tego musi być oczywiście ser, jak mam to dodaję halloumi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makako007 30.10.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 omlet z kaszy jaglanej jest w porządku. Wystarczy ugotować kaszę, potem wymieszać ją z dwoma jajkami i taką masę na patelnię. Kiedy już przewrócisz omlet na drugą stronę (usmażoną) to możesz na wierzch położyć do tylko chcesz: jakąś szynkę czy ser - dowolnie według uznana. bardzo syte i dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł855 10.11.2017 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 domowa pizza lub makaron w sosie serowym z brokułami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.11.2017 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 domowa pizza lub makaron w sosie serowym z brokułami A coś więcej??? Jak napiszę .Domowe ziemniaki lub polane sosem serowym z brokułami makarony. Jest tot danie czy nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts