ooliwka 17.08.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 jestem powalona pierwszy raz widze budynek ktory nie wygląda jak udawacz!!! nawet na pocztku budowy wyglądał jak epokowy dom tylko w czasie remontu ogólnie jestem na nie przy stylizowaniu domów ale Twój wpisał się w klimat w 100% moim zdaniem wiekszosci jest to zasluga wysokości i wąskości budynku oraz stolarki okiennej ale tak mi sie tylko wydaje i bardzo tanio go wybudowaliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 17.08.2007 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Budynek nie jest wąski, ani wysoki, choć rzeczywiście uroda bierze się z proporcji. Chyba nawet jest dokładnie taki wysoki jak szeroki. A spadki dachu to 37 stopni, czyli nachylenie 1:1,5 tzw. złoty kąt. Jeśli chodzi o stolarkę to zwróć uwagę, że wszystkie nadproża są w jednej linii. Okna nie biegają po elewacji jak obłąkany zając- co zdarza się u większości typówek. Dziękuję za miłe słowa i polecam poszukiwania urody w prostocie i elegancji. Ślicznotka na zdjęciu na poprzedniej stronie to Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 17.08.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Jeśli chodzi o stolarkę to zwróć uwagę, że wszystkie nadproża są w jednej linii. Okna nie biegają po elewacji jak obłąkany zając- co zdarza się u większości typówek. Tak samo jak u nas I oboje kochamy modrzew http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/domek_widok.jpg http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/domek_Myszka_Monster.jpg Ślicznotka na zdjęciu na poprzedniej stronie to Magda Ślicznotka jest bardzo podobna do mojej koleżanki, która kilka lat temu rozwiodła się w Krakowie i wyemigrowała za nowym ukochanym gdzieś w Polskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.02.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Jest to dom i wnetrze do ktorego ciagle wracam....koncepcja, ze nalezy liczyc sie z lokalnymi tradycjami architektonicznymi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.02.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Hawkmoon - moze jakies nowe zdjecia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.02.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Ja też proszę U nas niedługo będą kładzione legary modrzewiowe na sufitach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.02.2008 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Trzeba moze puscic mu imajla albo co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 07.02.2008 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Niestety nie podał Można prywatną, ale jak przyjdzie na forum to i tak pewnie najpierw zajrzy do swojego wątku Hawkmoon, zobacz nasze legary Naprawdę mamy z modrzewia http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/modrzew.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.02.2008 02:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Wyjatkowy dom. W powodzi tego co widze - przerabianych gotowcow, podwyzszonych scianek kolankowych, znieksztalconych proporcji, stylow goralskich w okolicach Lomzy itp itd................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 07.02.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Mnie też zachwycił od pierwszego wejrzenia Szkoda tylko, że właściciel się nie odzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.02.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 No wlasnnie ! Moze trafi sie ktos na forum kto widzial ten dom, albo mieszka gdzies blisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 07.02.2008 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Już jestem Czytam wasze posty, w weekend biorę się do odpisywania i wrzucania zdjęć. Przepraszam, że mnie nie było. Zapraszam do głosowania na jaworznicką bibliotekę w plebisycie http://www.bryla.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.02.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Super. Czekamy na zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 07.02.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witaj hawkmoon, bardzo się cieszę, że jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 07.02.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 hawkmoon - maczałeś palce w bryle jaworznickiej biblioteki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.02.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 A kto maczal palce w tzw Zlotych Tarasach, ktore wygladaja jak niedokonczone wymiona krowie w srodku miasta ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 08.02.2008 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 hawkmoon - maczałeś palce w bryle jaworznickiej biblioteki ? Z uporem maniaka walczyłem o pieniądze na jej budowę, o jej lokalizację przy rynku i z przeciwnikami samego projektu, którzy twierdzili, że to dramatyczne szkaradzieństwo. Projekt został wybrany w drodze konkursu spośród kilkunastu propozycji. Sam w sądzie konkursowym nie miałem głosu. Ale jak wyjęli planszę z koperty... to od razu się zakochałem w tym projekcie. Podczas budowy nie wchodziłem do srodka, żeby nie psuć sobie efektu. Kiedy byla już gotowa to podczas pierwszego oglądania szukałem szczęki na podłodze. To jest najlepsza biblioteka publiczna w Europie pod względem funkcjonalności. I kolejny dowód na to, że czym gorsze warunki do projektowania ma architekt - wysokie wymagania inwestora, trudna działka, ostre ograniczenia budżetowe, to tym lepszy efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 08.02.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Zaglosowalam. Makabra Roku - " Zlote" Tarasy zwane rowniez Zlotymi Kutasami ( przepraszam) i Najlepsza Bryla - Biblioteka. Ze sa jeszcze ludzie , ktorzy walcza o przestrzen publiczna jak lwy.....jak patze na centrum Warszawy to wszystko mi opada. Nizej kolan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 08.02.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Czasami tez "patrze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 08.02.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 osobiscie zaglosowalem na projekt Tomka Koniora - Symfonie. Lubie proste monumentalne formy, chociaz biblioteka faktycznie wiele jej nie ustepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts