fjord 26.05.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 Zgadzam sie z wypowiedzia Kasiorka.Proponuje to samo w kolorze firmy Benjamin Moore, Linen White.Jest to klasyczny kolor do wewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 28.05.2005 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Bardzo dziękuję za rady dotyczące kolorów. Chyba pójdę ścieżką zaproponowaną przez Kasiorka Tymczasem wrzucam fotkę płytek. Cały parter (oprócz łazienki) jest taki http://foto.onet.pl/upload/28/39/_481659_n.jpg Fugi będą ciemnobrązowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.05.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 No i lecisz na sam szczyt ... Piękne!1 pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajkad 13.06.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 moj pierwszy post na tym forum musi byc tutaj dom jest przepiekny. wyrafinowana prostota, przestrzen, spokoj nie moge doczekac sie nastepnych zdjeci wiecej szczegolow z budowy gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 13.06.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 HAWKMOON - słowa uznania za koncepcje i za wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satina 14.06.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Pięknie pięknie i jeszcze raz pięknie. Bardzo mi się podoba gratuluje gustu i wyczucia smaku. Życzę dalszych trafnych wyborów. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 14.06.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 na prawde dom ma już swoja duszę zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mch 14.06.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 A z czego będą wykonane opaski okienne widoczne na rysunkach? Też popularny gips? Czekam z niecierpliwością na efekt końcowy. Dawno nie widziałem tak udanego nowego domu. Patrząc na różne poczwarki już myslałem, że poczucie estetyki zaginęło wśród Polaków, a tu jednak są jeszcze osoby, które dają nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 15.06.2005 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Bardzo dziękuję za słowa poparcia. Niedługo wrzucę więcej zdjęć z prac wykończeniowych i detali. Już gdzieś na tym forum pisałem, że brzydkie i ładne zwykle kosztuje tyle samo. Chciałbym moją realizacją pokazać, że ładne może być również tańsze.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokar 21.06.2005 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Nooo! StarY!!!!! Duuuuża Klasa! Po prostu: klękajcie Narody! Ja mam świerkowy strop, bardzo podobnej konstrukcji, z tym , że mój ma 110 lat Tak samo jak dom... W dodatku ściany z gołej, suchej i cieplutkiej cegły wypalanej " za płotem u sąsiada", dzięki czemu każda ma inny kolor, co tworzy niesamowtą mozaikę na ścianie, podobnie, jak Twoje cegiełki. Dużo drewna i ciepła ceramika... I temat klimatu w domu mamy już załatwiony, prawda? Wielkie ukłony, bo mój dom stoi 110 lat i ma niemal dokładnie taki sam klimat jak Twój - funkel nówka... Pozrawiam!!!! pokar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blondyna 22.06.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 witaj hawkmoon,gratuluje!super dommam pytanie czy mozesz mi napisac czym zrobiles zabezpieczenie belek po oczyszczeniu jak rowniez czy zabezpieczales deski przed ulozeniem? i czy deski sa na pioro-wpust?ja robie cos zblizonego mam belki sosnowe i kupilam na razie Bondex na rozne robactwa a pozniej chce dac kolor bejcadzieki i takze czekam na dalsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 22.06.2005 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Belki i deski są modrzewiowe, a to drewno nie wymaga zabezpieczenia. Robactwu nie smakuje. Głowice belek osadzone w murze zaimpregnowane są pokostem lnianym i osłonięte papą. Deski są oczywiście na pióro-wpust. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.06.2005 01:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 powiedziec pieknie masz -to chyba za malo.... naprawde trudno dobrac slowa, zeby wyrazic jak bardzo mi sie podoba , chyba czuje klimat tego domu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewad 24.06.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 wreszcie cos nietuzinkowegochoc sama mam dosc tradycyjną bryłę domu,twoim dziełem jestem oczarowanazewnetrznie przyciaga uwage a w srodku...bajkaogromne gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 26.06.2005 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Oto obiecane zdjęcia:Trzy ujęcia korytarza i kuchni. Mebelki w kuchni jeszcze w trakcie montażu - brakuje granitowego blatu, jedej szuflady...http://foto.onet.pl/upload/8/50/_496961_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/3/58/_496962_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/6/82/_496960_n.jpgDwa zdjęcia zwenętrzne - na parapety granitowe z granitu strzegomskiego po 50 zł sztuka plus 30 zł montażhttp://foto.onet.pl/upload/45/67/_496964_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/0/25/_496958_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 26.06.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Super wygląda twój dom Jednak te belki stropowe nadają mu niepowtarzalny klimat i nastrój Jak dla mnie i na mój gust to jest super dom Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 26.06.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Coraz ładniej u Ciebie!!! Meble w kuchni bardzo mi się podobają - gotowe czy robione na zamówienie? Gdzie kupowałeś granit? Coś masz szczęście do tanich parapetów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 26.06.2005 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Parapety - zakład kamieniarski w Jaworznie Pieczyskach ul. Sobieskiego, granit strzegomski 3 cm grubości po 250 zł za m2. Parapety mają 96x21 cm. No nie chce wyjść drożej A meble w kuchni oczywiście na wymiar. Drewniane fronty, lepsze szuflady z hamulcami. 5960 zł mebelki, ok 6000 zł sprzęt (lodówka i zmywarka Zanussi, płyta elektryczna AEG, piekarnik Elektrolux, okap Amica, zlew Franke). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 26.06.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Parapety - zakład kamieniarski w Jaworznie Pieczyskach ul. Sobieskiego, granit strzegomski 3 cm grubości po 250 zł za m2. Parapety mają 96x21 cm. No nie chce wyjść drożej A meble w kuchni oczywiście na wymiar. Drewniane fronty, lepsze szuflady z hamulcami. 5960 zł mebelki, ok 6000 zł sprzęt (lodówka i zmywarka Zanussi, płyta elektryczna AEG, piekarnik Elektrolux, okap Amica, zlew Franke). Ten zakład kamieniarski ma jakąś stronę internetową? Nie wiesz czy mają trawertyn? Ciekawa jestem czy zrobiliby obudowę kominka w Krakowie? Meble w kuchni są śliczne i wcale nie drogie. Kuchnię masz zabudowaną w L, czy w U? Ile m/w metrów? To robiła firma czy ktoś prywatnie - stolarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 26.06.2005 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Kuchnia jest w L - robiła firma p. Artura Jopka z Jaworzna, ul. Św Wojciecha. Kuchenka jest nieduża i dlatego niedroga. Dłuższe L ma 2,70 m, krótsze 2,20 m.Kamieniarz zajmuje się przede wszystkim nagrobkami, trawertynu nie widziałem, ale duży wybór granitu i marmuru. Internetu nie mają.Dorzucam jeszcze "wgląd" w łazienkę i jeszcze jedno zdjęcie kuchni:http://foto.onet.pl/upload/14/64/_497061_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/0/68/_497063_n.jpgŁazienka jescze nie skończona - brakuje mebla pod granitowy - a jakże - blat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts