Gość 27.10.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Czy ja tu napisałam, że to jak narazie najpięknieszy zaprezentowany dom Jestem pod wrażeniem, cegła, drewniny sufit - to elementy, które uwielbiam, a tu pięknie skomponowane, ze smakiem, wyczuciem klimatu, stylu, bez przerysowania, ciepło i zarazem funkcjonalnie... A do tego jeszcze z dbałością o koszty... Po prostu nie ma co się rozgadywać - pierwsza klasa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.10.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Kasiorek Jeśli chodzi o kolor ścian,proponuję Ci pomalowanie ich na kolor bardzo neutralny.Takim jest biel złamana kością słonoiwą,baardzo przyjemny.I zawsze się sprawdza Podaję nr wg wzornika NCS S0505-Y20R o tak, zgadza się, i inne pokrewne odcienie S505-Y40R itp. ale do sosny i świerku bardzo ładna jest też mleczna czekolada, pomarańcz/teracotta a także świeże, chłodniejsze barwy - lawenda, groszek, pistacja - z tym że te ostatnie już nie do końca grają z cegłą, a tę macie cudowną!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaśka 09.11.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Hawkmoon dawaj więcej fotek!Pozdrawiam gorąco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 11.11.2005 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 Bardzo przepraszam za zdjęciowe milczenie. Gdzieś się zawieruszyła karta pamięci do aparatu i nie mogłem pstrykać. Kilka fotek wieczornych. Zdjecie korytarza na poddaszu. http://foto.onet.pl/upload/29/8/_551570_n.jpg 3 rolki tapety winilowej a 19 zł, resztka wykładziny dywanowej z 40 proc. upustem za 95 zł. Plastikowe klamki w drzwiach a 4,50 zł sztuka. Zbieram na ładniejsze. Sypialnia, bez mebli niestety, bo na razie brak środków... http://foto.onet.pl/upload/6/50/_551571_n.jpg Sypialnia, widok w stronę garderoby (za drzwiami z mleczej szyby) i korytarza http://foto.onet.pl/upload/6/73/_551577_n.jpg W sypialni nadroższym elementem są szklane drzwi za 850 zł. Na ścianach i suficie 1 wiaderko farby akrylowej za 66 zł (wałek był w promocji) i 5 rolek ciemnozielonej tapety o fakturze płótna po 10 zł rolka (promocja była, akurat takiej szukałem), 18 m2 wykładziny a 19,99 za m2 plus 5 listew wykończeniowych a 9,78 sztuka. Dwie lampki papierowe z IKEI za 99 zł sztuka (zbójecka cena za trochę drutu i papieru, ale pasowały mi do koncepcji). Zielone i niebieskie (w korytarzu) lampki sufitowe po 19 zł sztuka. Robocizna własna. Meble w garderobie - 1550 zł. Łazienka na parterze, ta na poddaszu musi poczekać na "13" http://foto.onet.pl/upload/41/82/_551578_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/36/6/_551586_n.jpg Podliczyłem łazienkę - wykończenie, wyposażenie z robocizną 3650 zł. Bez okna, drzwi i instalacji CO, wod-kan i elektrycznej. Poza tym wszystko policzone z dokładnością do 5 zł. Brakuje jeszcze drzwiczek do szafki i półeczek (ok 100 zł, mebelek za 250 zł zrobił mi zaprzyjaźniony stolarz, w firmie meblowej zaśpiewali mi 1,5 tys. zł ) i drobiazgów do powieszenia papieru do pupy, małego ręczniczka etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 11.11.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 hawkmoon powiedz mi to Twoje koncepcje urządzenia wnętrza czy korzystasz z porad architektów wnętrz, pytam bo jest świetnie wszystko zorganizowane i takie stylowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 11.11.2005 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 sam sobie tak wymyślam.... http://foto.onet.pl/upload/48/23/_551655_n.jpg Widok kątem w lustereczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 11.11.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 hawkmoon ja chyba zglosze sie do ciebie zebys zaprojektowal mi dom i wnetrze Ty naprawde minales sie z powolaniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 11.11.2005 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 Odpowiadam: Dolna krawędź belek jest na wysokości 2,6 m. Co oznacza, że pomieszczenia mają prawie 2,9 m wysokości. Naprawdę jest czym oddychać Jeśli chodzi o okna to są dziełem jaworznickiej firmy Igies&Igies. Gorąco ich polecam, gdyż specjalizują się w stolarce, że się tak wyrażę, artystycznej. I nie są zabójczo drodzy. Hawkmoon- dziekuje bardzo. To u nas wyokosc nawet ciut (10 cm) wiecej, czyli bedzie dobrze Igies&Igies - szkoda ze tak daleko ode mnie . Jak mozesz jeszcze - jaka powierzchnie ma Wasz "salon" z kominkiem ? Jestesmy po wylaniu fundamentow - i taki maly wydaje mi sie nasz "salon" ( 5m x 7 m) - jak teraz tak "na oko" po obrysie go biore . A marzyly mi sie przestrzenie .. ( ma miare mozliwosci oczywicie). Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 11.11.2005 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 a ,chcialam jeszcze dodac ze bardzo mi sie lazienka podoba.Jak osiagasz takie cieple swiatlo ? To kwestia zdjecia? Zarowek? Kolorow scian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 12.11.2005 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Zochna, co do wielkości pomieszczeń nic się nie martw. 35 m2 to naprawde bardzo dużo. Pomieszczenia nabierają właściwych rozmiarów dopiero po otynkowaniu ścian. Reszta jest złudzeniem. Jeśli chodzi o kolory w łazence to wydaje mi się że wszystko po trochu - ciepły beż, neutralne halogeny, ciepłe żarówki żarowe kinkietów i zdjęcie bez lampy błyskowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Alina Lozowska 09.12.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Jak juz pisałam , kominek ekstra. a napisz proszę, czy już go wypróbowałeś i jak się sprawuje? pozdrawiam Alina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 09.12.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 jestem pod wrażeniem Waszego domu. Doceniam harmonię, która łączy spójnie wnetrze oraz elewację zewnętrzną. Jesteśmy pod urokiem ścian salonu (z wykorzystaniem cegły). Po prostu możesz być dumny! Inaczej mówiąc Panie Hawkmoon: Pride (In the Name of ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 10.12.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 domek z zewnątrz hmmm .. nie mam zdania ale wewnątrz ... śliczny. Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 12.12.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Hej Hawkmoon ! Mam pytanko: Jak nazywa się Twój kolor okien? Zachorowałam na takie same, ale we wzornikach Igiesa nie moge zanleźć niczego podobnego. Czy to jest może TEAK?? Pozdrawiam, Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 12.12.2005 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Afromozja, czy cuś jakoś tak. Co do kominka - działa. Przez kilka tygodni był bez szyby, bo się spsuła. Trochę dymiło. Z szybą nie dymi. W sumie kominek do oglądania i epizodycznego napalenia, a nie do ogrzewania. Polecam estetom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Alina Lozowska 12.12.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Afromozja, czy cuś jakoś tak. Co do kominka - działa. Przez kilka tygodni był bez szyby, bo się spsuła. Trochę dymiło. Z szybą nie dymi. W sumie kominek do oglądania i epizodycznego napalenia, a nie do ogrzewania. Polecam estetom. Czy mółgbyś rozwinąć temat ? Jako to , nie nadaje się do ogrzewania? Co jest nie tak? Chyba producent reklamuje to jako wkład ogrzew3ający , a nie do patrzenia? Alina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 17.12.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Hawkmoon, nie pogniewasz się, że zapisałam kilka zdjęć do specjalnego folderu, w którym kompletuję piękne wnętrza? Klimat, który stworzyłeś ceglanymi ścianami i modrzewiowym stropem, jest dla mnie bajkowy! Żeby mi się tylko udało wytworzyć podobny, gdy powstanie nasz dom... I żebyś wiedział jak cierpię na niedosyt następnych zdjęć Dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 17.12.2005 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 fiu, fiu całkiem nieźle. Naprawdę piękne wnętrza, chyba też w moim guście. Pozdrowienia dla małżonki - koleżanki po fachu i dla syna - wytrwałości i jeszcze raz wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.12.2005 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 super dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 18.12.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Bardzo ciepły dom, ciepłe sympatyczne zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts