lump praski 09.02.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Dzis sobota, mialy byc zdjecia.........gdyby bylo glosowanie na Forum ,dom hawkmoon bylby dla mnie nr1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 09.02.2008 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Hawkmoon, dopatrzyłam się dopiero teraz twojego ciekawego domku. I właśnie wyczytałam, ze modrzewia niczym sie nie traktuje. Ja mam modrzewiowe deski przygotowane do obłożenia paskudnych budowlanych kleszczy. Nie wiedzialam, że można modrzew zostawić samemu sobie i kilka desek już pomalowałam (zapomniałam jak się to nazywa taki śmierdzący preparat, właściwie impregnat, zapobiegający m.in. zmianie barwy). Czy bardzo zaszkodziłam temu mojemu modrzewiowi? czy jednak mogę spac spokojnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 10.02.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 czekam na zdjecia najfajniejszego domu na forum muratora.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 10.02.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 cyt :"Brakuje jeszcze drzwiczek do szafki i półeczek i drobiazgów do powieszenia papieru do pupy, małego ręczniczka etc." A może coś takiego? http://img146.imageshack.us/img146/2616/papierld0.jpg .....ręczna robota .... a cięzkie jak diabli Pomysł podsuwam, bo bardzo podoba mi się Wasz domek, swój też w podobnych klimatach będę urządzała. Do kibelka "drobiazgi" już kupiłam ale mam pytanie : jakie macie w łazience kafelki ( firma, seria....?) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 14.02.2008 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 No i kontakt sie urwal.......jaka szkoda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 18.02.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Dołączam do grona zawiedzionych z powodu braku odzewu ze strony Hawkmoona. Pewnie zajęty wystrojem wnętrz , a my czekamy na nowe fotki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 24.02.2008 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Witam Hawkmoon gdzie ty się u licha podziewasz??? czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 24.02.2008 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Moze wypad gdzies na narty..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 24.02.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Hawkmoon, zobacz, to przez Ciebie... http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/legary3.jpg http://img263.imageshack.us/img263/7128/hotyp1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 23.03.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Buduję Karmen II z Domowych Klimatów i szukając inspiracji "na chwilę" weszłam na forum. Siedzę sześć godzin i podziwiam. Przepadłam: sufit z belkami modrzewiowymi przwrócił mi koncepcję wnętrza do góry nogami! Taki sufit jest cudny... Do diaska z Feng Shui! 100% tradycji- rewelka! Jeśli macie więcej takich fotek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 02.04.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 i ja również straciłam głowę dla tych belek.. podziwiam , gratuluję, będę zaglądać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 09.04.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Hawkmoon, ciesze się, ze w zalewie nowoczesnych, modnych , podobnych domków znalazl sie ktos taki jak ty i postawil na sprawdzone wzory z przeszlosci Cieszy mnie to tym bardziej, ze my również postawiliśmy na tradycyjną zabudowę miejską XIX w (kolega sie śmieje, ze budujemny kamienicę sopocką ze względu na ksztalt budynku i drewniane, rzeżbione dodatki).Taki klimat pasuje do wsi , w której dom ma stanąć i taki klimat podba sie nam najbardziej, szczególnie mi, bo jestem rodowitą Kaszubką Na szczeście nasz architekt pasjonuje sie budownictwem ryglowym , więc tylko zatarl rece z zadowolenia Ja narysowalam , jak to widzę, wyslalam mu setki zdjęc podobnych budynków z Kaszub, Gdańska i Żulaw..... no i sie zaczęlo:) Nasz dom będzie w stylu kaszubskich XiX domów popularnych w miasteczkach i miastach Polski pólnocnej (nie myliś z wiejskimi chalupami ). Będzie prostokątny, piętrowy z poddaszem nieuzytkowym, parter z czerwonego klinkieru i zaoblonymi oknami, piętro z muru pruskiego i oknami kwadratowymi,czarna dachówka na dachu o minim. spadku ,dwuspadowym z ozdobnymi szpicami i z rzeźbionymi odsloniętymi krokwiami. Szczyt w środkowej cześci budynku z rzexbionym drewnianym gankiem. Garaz ceglany z wrotami "jak od stodoly" , a od strony ogrodu rzeźbiony jak na Żulawach, drewniany, zadaszonym taras Aż sie prosi by na szczycie umiescić A.D.1888 - no, ale to przecież będzie A.D.2008 - tylko, ze ten napis to juz by bylo przeklamanie Nie mniej czerwona, postarzana i ręcznie robiona cegla juz namierzona. Kiedy juz zaczniemy budowę, a wierzę , ze najpóźniej w czerwcu, umieszcze pare fotek Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 26.08.2008 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Taki piękny dom oglądałam z prawdziwym przejęciem... Na pewno nie zapomnę, że można tak efektownie połączyć tradycję z funkcjonalną nowoczesnością. Dało mi to wiele do myślenia Uprasza się autora o powrót i uchylenie rąbka tajemnicy jak wnętrza wyglądają obecnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidmax 26.08.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam jestem bardzo ciekaw wyglądu waszego kominka czy jest jakaś szansa na fotki???pozddawidmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 26.08.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Hawkmoon, nie daj się prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 26.08.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Pewnie wykończyło ich wykańczanie domu... Hawkmoon: przebierając nogami z niecierpliwości czekamy na wieści od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 26.08.2008 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Niestety, wlasciciel tego najwspanialszego ( bo uwzgledniajacego w projekcie lokalne tradycje budowlane ) domu nie zaglada tu...., dobrze, ze ktos wywolal chociaz jego Dziennik z czelusci ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 27.08.2008 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Hop ! Hop, szklanka piwa .......... i do gory ! Moze wlasciciel tego najsympatyczniejszego domu sie odezwie .......i wklei jakis nowe zdjecia ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
częstochowianka 01.09.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 jestescie historykami ???- sądząc po domku i klimatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 01.09.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Wrazliwosc na proporcje w architekturze i umiejetnosc p o l a c z e n i a lokalnych tradycji budowlanych ze wspolczesnymi wymogami to niekoniecznie od razu - historycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts