hawkmoon 17.12.2004 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 AKTUALIZACJA!!!!! Jest już dach na dachu To znaczy od ponad miesiąca, ale nie było okazji zdjęć wrzucić Dom osiągnął stan surowy zamknięty, czyli zamknięcie kota wieczorem oznacza, że rankiem znajduje się nadal w budynku. Informacja dla Banku - kaloryfery zamontowane, elektrycy wchodzą we wtorek http://www.fotkidomu.friko.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remiq 22.01.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 O rany, szczęka wpadła mi pod biurko i dłuższy czas nie mogłem jej odnaleźć. Jeśli piszesz prawdę o kosztach realizacji to są to najlepiej wydane pieniądze jeśli chodzi o stosunek efektu do nakładów. Za te pieniądze widziałem co najwyżej proste stodółki, a tu mamy do czynienia z podmiejską małą willą, chyba że to tylko takie wrażenie. Czy o to chodziło?Gratuluję gustu i bardzo proszę o namiary na architekta, który to rysował. Chętnię zbudowałbym coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek1719499330 23.02.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Gratuluję domku,pomysłów,"filozofii"budowania i tworzenia. Daje się odczuć ,że wszystko jest dokładnie przemyślane.Nieczęsto też można spotkać kominy przy ścianie zewnętrznej.Czy będzie przy nim kominek zewnętrzny?Ja osobiście z takiego pomysłu zrezygnowałem.Czekam na dalsze zdjęcia.Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaKa 24.02.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Bardzo oryginalny dom i wyglada bardzo przystosowany do okolicy.Okolica rowniez bardzo piekna.No i napewno jak najbardziej spodobal sie twoj modrzewiowy strop.Komin przy scianie zewnetrznej?? Jezeli go dobrze ocieplisz - to nie bedziesz mial zadnego problemu. Pozdrawiam kaKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 24.02.2005 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Jeśli chodzi o komin na ścianie zewnętrznej, to w Polsce nie jest to często spotykane rozwiązanie, ale w krajach anglosaskich owszem. Komin został przyzwoicie ocieplony (żałuję, że nie bardziej, miałbym spokojniejsze sumienie) i działa dobrze (bo wkład kominkowy podłaczony jest na razie prowizorycznie, komin dostaje trochę obcego powietrza i przy rozpalaniu mokrym drewnem trochę dymi).Nie ma zewnętrznego kominka. Miał być ale zrezygnowałem. Mam ponad 20 arów ogrodu i nie chciałem wszystkich funkcji umieszczać w budynku. Komin jest na ścianie szczytowej ze względu na to, że kominek z założenia miał być najważniejszym, najbardziej reprezentacyjnym "meblem" w domu. Układ pomieszczeń jest amfiladowy i stojąc w ganku widać na końcu domu buzujący ogień. Forma została podporządkowana funkcji, a efekt jest wspaniały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 24.02.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Ładuje mi się jeno pierwsza fota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.03.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Dom jest piękny. Ma po prostu swój niepowtarzalny styl A ten strop drewniany to po prostu cudo Musi być koniecznie odslonięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 21.03.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Hawkmoon jak zamierzasz wykończyć strop "od góry" tzn co dalej położysz na deski stropowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 21.03.2005 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Jest już wykończone - na deski poszły legary 10x5 co 50 cm, między legary wełna mineralna a na nie OSB 18 pióro-wpust. Na to wstępnie jakaś tania wykładzina dywanowa, a jak zarobie to mozaika drewniana albo parkiet.http://foto.onet.pl/upload/41/4/_445422_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 27.03.2005 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Sypialnia na poddaszuhttp://foto.onet.pl/upload/17/22/_445424_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1974 28.03.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Witam!!Naprawde piekny dom! cudowne polaczenie nowatorstwa i tradycji tylko jak pomysle ile trzeba wydac na meble podlogi sanitariaty itp to oj biada! stawiam na ok 250 000 a moze i wiecej lekko liczyc podloga ok 230za m2 sofy po 10 000-15 000zl za sztuke komody stolik... a wszystko naturalne materialy bo tu meble robione z wioru w sztucznej okleinie nie przejda. tak super dom! szczere gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 28.03.2005 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Nie jest tak źle - podłogi na parter już kupione po 39 zł m2 (przed vatem i podwyżkami, dziś te same kosztują 59 zł) plus klej elastyczny za 500 zł za całość, plus fugi drugie tyle, plus robocizna 25 zł za m2. Wychodzi 84 zł za m2. Na poddaszu pójdzie na początek wykładzina za 20-35 zł za m2. Stylowe płytki Cersanita Travertino Brown i Beige z kompletem dekorów do łazienki na parterze też są za ca. 1400 zł. Co do mebli - mebelki ze sklepów z antykami nie są przerażająco drogie. Zajefajna gigntyczna komoda, cała w rzeźbach, z kryształowymi szybami za 5 tys. zł. Wystarczy taki jedem mebel z duszą i już jest klimat. Żona wypatrzyła w antykwariacie krzesła za 200 zł sztuka. Przedwojenny stół stoi na strychu teściów. Bardziej mnie martwi wyposażenie kuchni i cena schodów zabiegowych. Tak czy inaczej razem z kosztami wyposażenia zamirzam zmieścić się w 200 tys. zł. Jak widać na obrazkach i po tym, że część materiałów wykończeniowych już kupiona dam radę. Sofa będzie wyglądać tak i moim zdaniem będzie pasować: http://www.ikea.com/PIAimages/23793_PE107221_S3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1974 28.03.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 nie wiem jakimi schdami jestes zainteresowany ale tu masz adres firmy ktora specjalizuje sie w schodach z drewna http://www.marchewka.pl firma ze znakiem "teraz polska" zrobia wszystko co sobie zazyczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1974 28.03.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 tylko pamietaj aby nie mieszac zbyt wielu stylow to wielka sztuka umiejetnie je przeplatac wlasciwie robota dla dekoratora wnetrz. widzac zdjecie wkladu kominka, belek stopowych i okien mam watpliwosci co do doboru sofy moze ktorys z dekoratorow wnetrz sie wypowie przepraszam jesli urazilem to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 28.03.2005 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 W porządku. Jeśli umiejętnie robi się mixy, to efekt jest znakomity. Tylko trzeba wiedzieć jakiego efektu się szuka. Np zabawa surową cegłą i oświetleniem:http://foto.onet.pl/upload/29/25/_445958_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/45/5/_445960_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 28.03.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Intrygujący domek, gratulacje! Chętnie obejrzałabym jego rzuty, albo jeśli możesz, to opisz rozkład pomieszczeń. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1974 28.03.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 a schody ogladales? kurcze jak wkleic zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1974 28.03.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 cegielka jest super uwielbiam tego typu rozwiazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 28.03.2005 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Rzucik, proszę bardzohttp://foto.onet.pl/upload/0/78/_446001_n.jpgNiestety na Onecie ocenzurowano.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaśka 29.03.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 hawkmoon,Ponowne gratulacje,Twój domek wyglada coraz lepiej, super kominek i sciana z cegiel. A propos cegiel - co to za cegla? Wyglada super!Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts