anick 04.08.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 ktoś w tej rodzinie jest muzykiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2005 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Pada, pada, pada. Nudziło mi się więc pstryknąłem nowe lampki. Ciągle cierpię na deficyt mebli. Marzę o pięknym stole i krzesłach. Na razie musi wystarczyć plastkowy stół ogrodowy przykryty ceratą Skąd ja to znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 04.08.2005 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 ktoś w tej rodzinie jest muzykiem? Nawet dwóch, żona gra na skrzypcach, potomek też gra. A przynajmniej się stara. Zdał do drugiek klasy skrzypiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 09.08.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 gratuluję teraz ma do ćwiczeń warunki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evita 10.08.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Śledzę budowę tego domu od początku, tzn. od pierwszych zdjęć na Forum. Jest to mój ulubiony dom - zdecydowanie na pierwszym miejscu. Gratuluję dobrego smaku i konsekwencji stylistycznej.Hawkmoon, w Waszym domu podoba mi się chyba wszystko, ale czy mógłbyś zdradzić producenta lamp(y) które wiszą nad stołem w części jadalnej? Będę bardzo wdzięczna za informację, a może dysponujesz jakąś dodatkową fotką? - szalenie mi się podobają.Dziękuję i życzę dalszych trafionych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 10.08.2005 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 http://www.ikea.com/PIAimages/40613_PE134299_S4.jpgLampa nazywa się EKARP i jest w IKEI za 39,99 zł.Bardzo się cieszę z Twojego..., wogóle, waszych opinii. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Kamcia_ 13.08.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 witaj hawkmoon tak jak wiekszosc jestem pod ogromnym wrazeniem Waszego domu- czytałam caly temat do poznych godzin nocnych My wlaśnie jestesmy na etapie urzadzania drugiej cześci domui również w Jaworznie :Dstad od razu prosba: czy mógłbyś podac namiary na pana Lucjana? Byłabym ogromnie wdzieczna.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 14.08.2005 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Tel. poszedł na priv. Obawiam się jednak, że pan Lucjan, jako bardzo dobry fachowiec, ma zbyt małe moce przerobowe i zbyt wypełniony kalendarz. Ale życzę powodzenia.http://www.fotkidomu.friko.pl/dom8.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 17.08.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Witam serdecznie mieszkańców Jaworzna:) Nie spodziewałam się, że spotkam kogoś z mego miasta. Zagladam tu od czasu do czasu i podziwiam Wasze dokonania z nadzieją, że i mnie przyjdzie kiedyś pochwalić się własnym domkiem. Póki co mam tylko własne mieszkanie, które właśnie remontuję. Może uda mi się wkrótce podzielić także moimi efektami pracy. Tymczasem pozdrawiam i ponownie rozpływam się w zachwycie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mch 29.08.2005 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Hawkmoon, teraz uważaj, bo jeszcze przez pomyłkę konserwator wrzuci twój dom przynajmniej do ewidencji. Cały czas czekam na końcówkę. Ostateczny efekt będzie piorunujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 29.08.2005 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Też nie mogę doczekać się koncowego efektu. Budowa stoi - brak kasy Może znajdzie się ktoś chętny na kawalerkę na Skałce w Jaworznie. Cena wywoławcza 35 tys zł z wyposażeniem? Bedę miał na ciąg dalszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 08.09.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 No to up w górę. Musze pokadzić, bo to najbardziej oryginalny (pozytywnie) projekt jaki znalazłem na forum. Tylko jedno pytanie - obiecałeś zdradzić sekrety czyszczenia kwasem solnym cegieł i ich olejowania. Przeryłem chyba dość dokładnie wątek ale nie znalazłem nic Przypomnisz, co i jak? pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 09.09.2005 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Dziękuję bardzo. Spieszę z wyjaśnieniami - na rynku dostępne są środki do czyszczenia klinkieru z pozostałości cementowych. Moja cegła klinkierówką nie jest ale metody postępowania moi majstrowie mieli identyczne. Kazali kupić olej do klinkieru i płyn do czyszczenia tych pozostałości cementowych firmy Knauf (po ok 20 zł za pół litra każdy). Najpierw dokładnie umyli scianę wodą z płynem do mycia naczyń. Po spłukaniu i wyschnięciu nakładali płyn do czyszczenia (mieszanina kwasu fosforowego, solnego i czegoś jeszcze) za pomocą pędzelka. Po kilkuastu minutach wycierali cegły gąbką i szmatką do czysta. Malowanie olejem tak jak farbą. Wystarczy jeden raz. Efekt jak na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 09.09.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Jak dla mnie bomba. Recepta prosta i widać, że skuteczna. Zamiast okładać kamieniem moje przedwejście zdążę zrobić całość z cegły (bardzo mi się to podoba). Dzięki za przepis! pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ml45 13.09.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 wspaniały dom z klimatem!!! pozdrowienia z jaworzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajkad 09.10.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 nie moze tak byc, zeby moj ulubiony dom byl na drugiej stronie czy sa jakies nowe elementy do pokazania? na przyklad schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 17.10.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 hawkmoon dołączam do klubu wielbicieli - gratuluje smaku, pomysłów i dbałości o szczegóły. Bardzo ładny i klimatyczny domMam pytanie o wysokosc Waszych pomieszczen - sama bede miala drewniany strop , belki 30 cm - czy to nie obniza optycznie i nie przytlacza ?A - i jeszcze okna - skad macie takie piekne okna ? dziekuje bardzo i pozdrawiamZoska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 18.10.2005 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Odpowiadam: Dolna krawędź belek jest na wysokości 2,6 m. Co oznacza, że pomieszczenia mają prawie 2,9 m wysokości. Naprawdę jest czym oddychać Jeśli chodzi o okna to są dziełem jaworznickiej firmy Igies&Igies. Gorąco ich polecam, gdyż specjalizują się w stolarce, że się tak wyrażę, artystycznej. I nie są zabójczo drodzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picasso 24.10.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 gratulacje!!! swietny dom - z klimatem, przemyslany, przykuwajacy uwage, konsekwentny. naprawde bardzo mi sie podoba!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.10.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 podpisuję się słowo w słowo pod Picasso , brawo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts