Anulka_fyndyt 29.09.2016 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Hej, wprowadzamy się niedługo do nowego mieszkania w którym wieje z jednego z wywietrzników ciągle zimne powietrze.Wlot do komina powinien odprowadzać powietrze z okapu. Wlot komina przedłużyliśmy spiralą do okapu tzn jeszcze nie jest podłączona, rura wisi 10cm nad podłączeniem okapu i ciąg z tej rury jest tak duży że szafka cały czas jest uchylona... i moje pytanie czemu tak jest? posiadamy w kuchni jeszcze jedną kratkę wentylacyjną która wyciąga powietrze ok - według instrukcji dewelopera okap podłączamy do dobrego otworu. w mieszkaniu są nawiewniki okienne - zapewniona cyrkulacja. nie sądzę że podmuch zniknie po podłączeniu okapu (choć czy może?) i obawiam się że nie dość że będzie zimno wiało z okapu to jeszcze go uszkodzi stawiając opór wywiewanemu powietrzu. Przeczytałam trochę tematów że takie rzeczy jak wciągająca jedna kratka i wydmuchująca druga się zdarzają ale nie mogę namierzyć rozwiązania. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 29.09.2016 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Otwórz okno i zobacz czy przestanie się szafka otwierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulka_fyndyt 30.09.2016 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 zweryfikowane, otwarcie okien nie pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.10.2016 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Zrób SOLIDNIE obrzęd gromniczny!Ja nie wierzę, że masz tam "miejsce święte". Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 02.10.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 ja bym podłączył klapę zwrotną typu RSK (z piankową uszczelką) do tej rury okapu koszt niewielki (około 12 pln) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 03.10.2016 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Jeśli mimo otwarcia okien nadal wieje z przewodu wentylacyjnego to trzeba to zgłosic do administracji. Coś jest źle. BYć może ktoś podłaczył wentylator i to co wydmuchuje do wspólnego przewodu ląduje u Ciebie... Półśrodkiem może być taka klapa zwrotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 03.10.2016 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Racja, zgłosić to trzeba administracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts