HONDA1969 29.09.2016 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Witam, kupiłem nową pompę ska 4.02 mam instalacje hydroforową jeszcze na rurach stalowych. Chcę ich za wszelką cenę uniknąć bo dalej jest plastik. Chciałbym od pompy do hydroforu pociągnąć to zgrzewalnym plastikiem, w najgorszym wypadku miedzią... Tylko cały problem jest w tym że nie moge znaleźć odpowiedniej średnicy. Hydro Vacum dosadnie pisze ze minimalna średnica rury za pompą i bezpośrednio przed hydroforem powinna wynosic 32mm wew 1 1/4 cala. w przeciwnym razie gwarancja nie zostaje uznana. Moglibyście mi pomóc dobrać odpowiednią średnicę rur zgrzewalnych? Ewentualnie tej miedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawtaz 30.09.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Witam! Też mam pompę tej firmy i możliwe, że nawet ten sam model. Połączenia zrobiłem na 40'kach. Wewnątrz to wychodzi trochę więcej niż 5/4 cala. Filtry i zawory mam właśnie na 5/4''. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HONDA1969 30.09.2016 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Nowy jestem w tych plastikach Dzięki wielkie kolego. Tylko to nie powinna być 50'tka? One mają średnice wewnętrzną to 33mm A 40tka ma 26mm. Stalowa ma 32/34mm średnice wewnętrzną. Gubię się w tym plastiku, jak to się do siebie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawtaz 30.09.2016 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Najlepiej to idź do sklepu i zobacz jakie są dostępne. Jak ja kupowałem to były jakieś cienko i grubo ścienne. Więc ta, o które piszesz, może była to ta grubościenna, bo 7mm ścianki to trochę sporo. Jutro mogę zmierzyć, jak znajdę gdzieś leżący odpad rury co mi został, ale na pewno było w okolicach 5/4cala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HONDA1969 30.09.2016 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Gdybyś zmierzył byłbym bardzo wdzięczny A do sklepu w wolnym czasie zakrzywie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawtaz 01.10.2016 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Wewnątrz mam 32mm czyli tyle co stalowa 5/4''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts