przemo1 11.03.2017 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Nam udało się zmusić Gminę do wykonania wodociągu - sytuacja podobna, działka w 2-giej linii zabudowy, ok 120m od drogi gminnej komunikacja przez drogę prywatną. Właściciel drogi notarialnie wyraził zgodę na dostęp do wszelkich instalacji w tej drodze. Gmina do mojego pozwolenia na budowę wydała warunki na "rozbudowę sieci" wod. i kan. ciśnieniową (nie na przyłącze) i to nas uratowało - pierwotnie też sugerowali opcję wykonania na własny koszt i zwrotu do 30% do 3 lat. Uparliśmy się, i po 2 pismach od prawnika powołującego się na wydane warunki (konieczność rozbudowy sieci) oraz ustawę o obowiązku zaopatrzenia w wodę (jest gminny wodociąg, działka została przez Gminę uwzględniona w MPZ, sami napisali, że trzeba rozbudować sieć) rura została podciągnięta. Co prawda, złośliwie tylko z wodą - chcieliśmy już sami kupić kanalizę, oni mieli by tylko zamontować w poszerzonym wykopie - niestety nie przeszło. Dostałem jedynie zapewnienie podłączenia w ciągu 3 lat - więc zmieniłem projekt na szambo szczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts