JG 16.07.2002 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2002 Z moich obserwacji wynika, że inwestorzy upodobali sobie instalowanie 2 szt. drzwi garażowych , zamiast 1 szt., ale szerszych. Jak dotąd żaden argument nie przekonał mnie do takiego rozwiązania, które choćby z uwagi na powszechność powinno być lepsze. Niech ktoś mnie przekona, że węższy wjazd do garażu i filar na środku wjazdu to coś na czym kierowcy szczególnie zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 16.07.2002 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2002 Może dlatego że mniejsze drzwi łatwiej otworzyć.Przecież raczej dwoma samochodami na raz się nie wyjeżdża.Jedne drzwi mogą być zamknięte-mniejsze straty ciepla.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 16.07.2002 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2002 I cena wyższa za duże podwójne niż 2 pojedyncze. Ja w D-08 dałem podwójne drzwi. Sorry. Na razie miejsce na podwójne drzwi. Cała bryła budynku z zewnątrz wygląda lepiej z pojedynczymi drzwiami.Straty ciepła owszem, ale nie przesadzajmy. Garaż nie ma bezpośredniego wejścia do salonu czy sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 17.07.2002 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 Rafter, a ja słyszałam wręcz odwrotną opinię. Sprzedawca przekonywał znajomego, że 2 mniejsze będą tańsze niż jedne podwójne, kalkulacja "wszystkich aspektów sprawy" wykazała, że sprzedawca się mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 17.07.2002 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2002 Można zrobić pojedyncze otwierane na bok i wtedy nie ma problemu ze zbyt szerokim otwieraniem bramy dla jednego samochodu. Poza tym dobrze zrobiona brama łatwo sie otwiera i zamyka (nie wspomnę o automatyce). My mamy w planach bramę bardzo dużą i drogą ale dwie mniejsze wyszłyby jeszcze drożej i to bez automatyki. A przy zakupie automatyki różnica jeszcze się zwiększy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Jan 26.07.2002 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2002 Na pewno pjedyńcze drzwi są tańsze, chćby to że jest jeden mechanizm (około 1500 zł), tańszy montaż. Łatwiej również jest wprowadzać i wyprowadzać samochód. Już widze przerażone oczy mojej Żony !Niestety straty ciepła są, i to nie chodzi o to czy drzwi są do salonu, ale otwieramy otwór na ten sam okres czasu ale 2* wiekszy !Zakładam pojedyńcze 5,00 m. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 26.07.2002 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2002 Znalazłem automat do bramy za 1200zlkomplet(fotokomórki,piloty)Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.07.2002 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2002 Cena niezmiernie interesująca. Jakiej firmy? Czy tylko do bramy, czy też do drzwi garażowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poldeck 28.08.2002 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 Rafter powiedział że dwoje pojedyńczych drzwi garażowych lepiej wygląda na elewacji . Nie znam nikogo kto podzielałby tą opinię. 2 mce temu montowałem automat do bramy uchylnej pojedyńczej za 900 zł. Niemiecka firma Siebau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 28.08.2002 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 Jutro sprawdzę dokładnie i odpowiem.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 01.09.2002 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2002 On 2002-08-28 21:20, gacki wrote: Rafter powiedział że dwoje pojedyńczych drzwi garażowych lepiej wygląda na elewacji . Nie znam nikogo kto podzielałby tą opinię. 2 mce temu montowałem automat do bramy uchylnej pojedyńczej za 900 zł. Niemiecka firma Siebau. Widzę, że źle się wyraziłem. Oczywiście lepiej wyglądają szersze pojedyncze od dwóch podwójnych ze słupem w środku. Takie jest moje zdanie a o gustach się nie dyskutuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 02.09.2002 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2002 W sprawie automatow do bram:http://www.nice.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.09.2002 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Moja żona uparła się przy podwójnych argumentując, że jak będę wyprowadzał swój samochód swoimi dzwiami garażowymi to złodziej który obserwuje dom nie wie czy ktoś z domowników pozostał w domu czy też nie. Przekonała mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszek 25.09.2002 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 Ja miałem podony problem jedne duze czy dwa male, wybralem jedne duze bo takie bardziej pasowaly. Kwestia wygladu to rzecz gustu i bryły garazu. Jezeli chodzi o cenę zrobiłem duzy przegląd drzwi i byłem bardzo zdziwiony (rozczarowny)- pojedyncze wychodzą znacznie drożej. Przy drzwiach o szer. 4,5 praktycznie wszystkie firmy oferują tylko drzwi segmentowe, które z założenia sa droższe od uchylnych. Mowiąc konkretnie segmentowe drzwi Hormana 4,5 x 2 m to ok. 5000-6000 zl. natomiast poj. uchylne to ok. 1000-1500 zl (gdzieś w promocji widziałem nawet za 800 zl). Jeżeli planujemy automatykę to sytuacja trochę sie poprawia (jeden naped zamiast dwóch) ale w dalszym ciągu jest drozej. Udalo mi sie znaleść polską firme ktora wykonuje drzwi uchylne o szekosci 4.5 m, cena to około 2600 zl i chyba się na nie zdecyduje choć obawiam się trochę ciężaru takich drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 26.09.2002 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 Czemu martwicie sie stratami ciepla w garazu przy otwieraniu pojedynczych, szerokich drzwi ? Przeciez garaz to nie salon i lepiej zeby bylo w nim chlodno - zwlaszcza zima. Jezeli bedziecie grzec w garazu to zima sol zezre wam samochody blyskawicznie. Co do cen - na pewno 2 bramy sa drozsze niz jedna (2 mechanizmy, 2 sterowania, piloty etc). Ja na pewno dam jedna brame - jak ktos chce czesto ja otwierac zeby wychodzic to powinnien kupic przesuwana w bok. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Jan 12.12.2002 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 Zgadzam się, w garazu powinno byc chłodniej, ale niestety należało by wówczas lepiej wyizoloać ścianę dzielącą garaż od domu.W moim wypadku również strop !Ale ja też robię jedną duuuużą bramę segmentową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.12.2002 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2002 A ja mam 4m x 2.5m i robię uchylną z drewnem w środku.Segmentowa wychodziła ok 7.000zł. Dla mnie za drogo.Wymienię jak będzie kasa.Kolor taki jak podbitka i drzwi wejściowe do domu.Garaż wolnostojący.Dużo miejsca na podjeździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.03.2003 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2003 to wszystko co piszecie to prawda,ale:do liczenia jest jeszcze nadproż przy podwójnej bramie kosztuje więcej niż dla pojedynczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gesio 29.03.2003 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2003 kilku moich znajomych zmienilo sobie projekt, że zamiast 1 dzwi podwojnych 2 dzwi pojedyncze i wszyscy przeklinaja dzien w ktorym sie na takie rozwiazanie zdecydowali, porownujac ceny dzwi trzeba porownywac takie same modele, nie porownujcie segmentowej bramy ocieplonej za 6000zł z dwoma pojedynczymi kawalkami blachy po 800zł bo to bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RB 30.03.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2003 On 2003-03-30 00:42, gesio wrote: kilku moich znajomych zmienilo sobie projekt, że zamiast 1 dzwi podwojnych 2 dzwi pojedyncze i wszyscy przeklinaja dzien w ktorym sie na takie rozwiazanie zdecydowali Cześć gesio! Te 1 drzwi podwójne tzn.takie duże otwierane na boki z których zrobili 2-je pojedynczych podnoszonych do góry - czy tak to należy rozumieć? Napisz proszę dlaczego teraz żałują. Pozdrowienia RB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts