Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi do garażu dwustanowiskowego - dlaczego więcej, a nie s

JG

Recommended Posts

Zastanawiam się czytając Wasze posty ile wysiłku ( i kasy) wkładacie w upiększanie "domku dla samochodu ". Ja będę miała garaż na dwa samochody i dwie bramy pojedyncze w taniej wersji ( jestem przed zakupem ). Myślę ze zmieszczę się w 2 tys. Natomiast ja zamiast kupować bramę pojedynczą z napędem za 4 - 6 tys wolę kupić pożądny sprzęt AGD , który będę na pewno używać częściej niż bramę na pilota.

Pozdrawiam Paty.

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Od tygodnia parkujemy z żona w naszym nowym garażu. Mamy dwie bramy po 2500 mm, pomiedzy którymi jest jeszcze słupek. Ten słupek to według wielka zaleta, a nie wada. Dzięki niemu zyskujemy dodatkowe 50 - 60 cm odległości pomiędzy zaparkowanymi w garażu samochodami. A o tym się często zapomina, że z samochodu po prawej stronie trzeba wyjść, a żeby wyjść trzeba otworzyć drzwi, które ostatnio otwierają się dosyć szeroko. Powyższe rozwiązanie pozwala na wjechanie do garażu równolegle do jego ścian, czyli prosto. W przypadku mniejszych odległości pomiędzy samochodami będzie konieczność parkowania pod skosem, bądź przeciskania się między samochodami, a przecież garaż buduje się dla wygody.

Marek13

Niezupełnie, przecież można kupić bramę o szerokości takiej jak dwie i słupek razem.