Kons18 30.09.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Witam.Buduję na szkodach górniczych.W projekcie mam 10 cm chudego betonu potem 2 x papa bezpiaskowa na sucho i na to 30 cm ław.Kto mi powie jaki to rodzaj papy?Pytam w marketach papa bezpiaskowa - pierwsze słyszą???Jaki rodzaj papy zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 01.10.2016 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Każda papa spełni swoją funkcję, najlepiej na osnowie poliestrowej, położone 2 warstwy. Są też papy specjalnie dedykowane na fundamenty - spodnia strona profilowana a wierzchnia pokryta folią zabezpieczającą przed sklejeniem się papy w stanie zrolowanym. ps. Na szkodach górniczych zwykła ława. Bo 10 cm chudziaka + 30 cm ław, to jest standard ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kons18 02.10.2016 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Czy ja wiem czy standard?ławy 65 cm szerokości,zbrojenie 6x16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 06.10.2016 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Prawdopodobnie chodzi tutaj o posypkę mineralną zabezpieczającą papę przed promieniami UV. Stosuje się ją w wszystkich papach nawierzchniowych. W twoim przypadku dedykowana jest papa podkładowa, w której posypka mineralna jest niepotrzebna. Możesz jednak zastosować każdą papę dostępną na rynku, albo w tym miejscu zupełnie sobie ją darować. PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts