Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna Veka V82 , Veka SL82 czy OknoPlus Brugmann AD ?

Recommended Posts

Witam,

dostałem ofertę 3 różnych wariantów okien i nie wiem , które byłyby najlepsze ? :

1. Okna na profilu Veka V82 firmy Vetrex (rama 7-komorowa; skrzydło 6-komorowe; współczynnik przenikania U=1,0; potrójny system uszczelek z dodatkową uszczelką środkową; szerokość profilu 82mm; pakiet 3-szybowy (4-18-4-18-4 mm) o współczynniku przenikania U=0,5 , kolor złoty dąb obustronnie) .

Cena 13 000 zł za 8 okien i tarasowe 3m x 2,3 m (dzielone na 3 części z ruchomym słupkiem)

2. Okna na profilu Veka SoftLine82 (rama 7-komorowa; skrzydło 6-komorowe; współczynnik przenikania U=1,0; potrójny system uszczelek z dodatkową uszczelką środkową; szerokość profilu 82mm; pakiet 3-szybowy (4-18-4-18-4 mm) o współczynniku przenikania U=0,6, kolor złoty dąb obustronnie).

Cena 10 500 zł za 8 okien i tarasowe 3m x 2,3 m (dzielone na 3 części z ruchomym słupkiem)

3. Okna na profilu Brugmann AD ArtPlus firma OknoPlus (rama HP102 68mm, skrzydło HP 182 80 mm , ale nie pamiętam i nie mam na ofercie ile komór i jaki współczynnik przenikania; szerokość profilu 73mm; okna z ukrytymi zawiasami, pakiet 3-szybowy (4-18-4-16-4 mm o wspolczynniku przenikania U=0,6 , kolor złoty dąb obustronnie)

Cena 14 100 zł za 8 okien i tarasowe 3m x 2,3 m (przesuwne , które trzeba tzw. "szarpnąć" do siebie i dopiero przesunąć)

Każdy profil 6-7 komorowy jest dobry pod warunkiem że zostanie dobrze zmontowany w fabryce.Na jakość okien jeszcze ma wpływ okucia a tu nic nie podajesz a nawet wyposażenie okuć co jest w konkretnym oknie.Sprzedawałem Veke 7 komorową teraz sprzedaje aluplasta 6 komorowego i każdy jest zadowolony gdy okno jest dobrze zmontowane i profesjonalnie zamontowane.Po roku od wstawienia nie będziesz pamiętał co masz zamontowane a po 3 latach nawet gdzie to było kupione.

I dobrze radzę jak masz kasę to zrób okno przesuwne na pass-ie lekko się otwiera i super przesuwa.Przy tym amortyzatorze nie trzeba nic szarpać, wystarczy jednym palcem pociągnąć do siebie klamkę.