chemik666 01.10.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Witam ,Jak w temacie pompa powietrze woda, typu split 8kw,zasobnik wbudowany 270l,zapotrzebowanie budynku okolo 5,5kw, CO i CWU.Czy mozliwe ze pompa bedzie za slaba?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.10.2016 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Witam ,Jak w temacie pompa powietrze woda, typu split 8kw,zasobnik wbudowany 270l,zapotrzebowanie budynku okolo 5,5kw, CO i CWU.Czy mozliwe ze pompa bedzie za slaba?pozdr Raczej do siebie to pytanie. Kupujesz czy chcesz kupić pompę i nie wiesz jakie są jej parametry ? Zatem pytanie do Ciebie bo na pewno wiesz co chcesz kupic,czy ta pompa przy -20st.C bedzie miała moc grzewczą taką jak obciązenie cieplne Twojego domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 02.10.2016 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Raczej do siebie to pytanie. Kupujesz czy chcesz kupić pompę i nie wiesz jakie są jej parametry ? Zatem pytanie do Ciebie bo na pewno wiesz co chcesz kupic,czy ta pompa przy -20st.C bedzie miała moc grzewczą taką jak obciązenie cieplne Twojego domu ? -20 to grubo zwłaszcza że poniżej -15 jest ok 70h/rok (u mnie na Śląsku statystycznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik666 02.10.2016 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Kupilem,doradzil mi ja moj hydraulik byl u mnie przedstawiciel nibe tez mi ja doradzil wiec kupilem.co jesli okaze sie za mala ?Jest jeszcze nie uruchomiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plawgo 02.10.2016 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Kupilem,doradzil mi ja moj hydraulik byl u mnie przedstawiciel nibe tez mi ja doradzil wiec kupilem.co jesli okaze sie za mala ?Jest jeszcze nie uruchomiona. Mam nadzieję ,że nie jest nim "słynny " - "Gruby miś" znany z z tego forum:) P.S. miałem ten model...i na szczęście pozbyłem się go już! No chyba,że coś już poprawili... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 02.10.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Mam nadzieję ,że nie jest nim "słynny " - "Gruby miś" znany z z tego forum:) P.S. miałem ten model...i na szczęście pozbyłem się go już! No chyba,że coś już poprawili... Pozdrawiam Co było temu modelowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plawgo 02.10.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Co było temu modelowi. Dawał radę do 0 st. ...Poniżej ,to koszmar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 03.10.2016 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Mój kolega ma taką 12kW w domu podobnym do mojego i również w większości jedzie na grzałkach. Zużycie roczne ma dwukrotnie większe ode mnie. No ale ma markową pompę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 04.10.2016 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 marka może i dobra, ale znana z gruntówekz p-w to faktycznie tylko negatywy słyszałem j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts