osa2t 02.10.2016 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Witam, Mam zaprojektowany dom parterowy z betonu komórkowego, wentylacja grawitacyjna, dach płaski.Stop wykonany jest z płyt lekkiego stropu panelowy SMART.Jestem na etapie ocieplenia stropodachu i mam wątpliwości, która rozwiązanie jest lepsze (wylewka czy kliny styropianowe kliny dachowe EPS 100. W projekcie mam (od góry): Papa wierzchniego krycia 5,2mmPapa termozgrzewalna podkładowa 3,5 mm Warstwa cementowa 6 cm Styropapa EPS100-038 20-26cm Strop kanałowy smart 20/60 Tynk ceramiczno wapienny Proszę o pomoc czy zalecacie coś zmienić. Czy użyć zamiast wylewki kliny dachowe (może jakieś konkretne rozwiązanie) lub inną technologię. Czy w takim przypadku warto myśleć o przeróbce na stropodach wentylowany ? jeżeli tak to jak można to zrealizować. nie mam takiego w projekcie i projektant nie wspomniał o tego typu rozwiązaniach. Chciałbym mądrze zainwestować i uniknąć problemów z wymianą ciepła i odprowadzeniem wilgoci. Osobiście przekonany jestem do rozwiązania zaprojektowanego ale zamieniając wylewkę na kliny i zostawić papę zamiast membrany. Proszę o waszą opinie. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 13.10.2016 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 (...) Proszę o pomoc czy zalecacie coś zmienić. Czy użyć zamiast wylewki kliny dachowe (może jakieś konkretne rozwiązanie) lub inną technologię. (...) Proszę o waszą opinie. . Oferowane są również kliny z wełny mineralnej ROCKFALL http://www.rockwool.pl/produkty/rockfall-sp/ . warto zapoznać się z wpisami w dzienniku budowy na stronie http://forum.muratordom.pl/entry.php?121268-Nowe-oblicze-dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.10.2016 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Dla uzyskania spadków dachu lepiej zastosować kliny zamiast wylewki.Ta wylewka w opisie "Warstwa cementowa 6 cm" jest dla uzyskania spadku czy jako podkład pod krycie papą?W opisie warstw nie ma "warstwy spadkowej".Jak w projekcie rozwiązane jest uzyskanie spadków? i ile % spadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts