kojotpl 02.10.2016 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Witam,użytkuję obok mojego domu rodzinnego budynek gospodarczy,który został mi i córce przekazany na 50 lat przy okazji przekazania mojemu bratu gospodarstwa rolnego po rodzicach w darowiźnie(cytat z aktu:,,umową darowizny zawartą z dnia 06.05.2010r. w formie aktu notarialnego tut.Kancelarii ,,Mój Ojciec" darował z nieruchomości objętej księgą wieczystą nr....... o obszarze .... swojemu synowi(mój drugi brat z żoną) a ponadto zezwolił swojej córce (,,Mi") i wnuczce na zamieszkanie przez okres 50 lat w budynku gospodarczym na działce.... i na przystosowanie tego budynku do celów mieszkalnych.")Ja wspólnie z mężem odremontowaliśmy ten dom jakieś parę lat temu i w nim nadal mieszkamy z dziećmi i chciałabym go prawnie przystosować na cele mieszkalne,póki nie uzbieram na własną działkę.Czy jest taka możliwość? czy muszę mieć na wszystko zgodę brata jako właściciela gospodarstwa? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/214940-u%C5%BCyczony-budynek-gospodarczy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts