kojotpl 02.10.2016 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Witam,użytkuję obok mojego domu rodzinnego budynek gospodarczy,który został mi i córce przekazany na 50 lat przy okazji przekazania mojemu bratu gospodarstwa rolnego po rodzicach w darowiźnie(cytat z aktu:,,umową darowizny zawartą z dnia 06.05.2010r. w formie aktu notarialnego tut.Kancelarii ,,Mój Ojciec" darował z nieruchomości objętej księgą wieczystą nr....... o obszarze .... swojemu synowi(mój drugi brat z żoną) a ponadto zezwolił swojej córce (,,Mi") i wnuczce na zamieszkanie przez okres 50 lat w budynku gospodarczym na działce.... i na przystosowanie tego budynku do celów mieszkalnych.")Ja wspólnie z mężem odremontowaliśmy ten dom jakieś parę lat temu i w nim nadal mieszkamy z dziećmi i chciałabym go prawnie przystosować na cele mieszkalne,póki nie uzbieram na własną działkę.Czy jest taka możliwość? czy muszę mieć na wszystko zgodę brata jako właściciela gospodarstwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts