cash157 02.10.2016 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Witajcie forumowicze, Na wstępie powiem, że kupuje dom od dewelopera na mdm i niestety budowa ma opóźnienie (do oddania w tym roku) i developer goni z pracą. Może, jestem przeczulony, ale jestem totalnym laikiem. Moje pytanie dot. kontrłat (?) i ew. krycia dachówką domu. Zauważyłem, dziwne łączenie na szczycie dachu (kontrłaty?) czy o nie będzie miało wpływu na stabilność dachu, naprężeń itp? Z drugiej strony wszystko jest równo. Czy to jest zgodne ze sztuką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 03.10.2016 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Na stabilność dachu raczej nie , ale jak tak biją kontr łaty to ja bym się przyjrzał dokładnie pozostałym elementom dachu ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 03.10.2016 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Witajcie forumowicze, Na wstępie powiem, że kupuje dom od dewelopera na mdm i niestety budowa ma opóźnienie (do oddania w tym roku) i developer goni z pracą. Może, jestem przeczulony, ale jestem totalnym laikiem. Moje pytanie dot. kontrłat (?) i ew. krycia dachówką domu. Zauważyłem, dziwne łączenie na szczycie dachu (kontrłaty?) czy o nie będzie miało wpływu na stabilność dachu, naprężeń itp? [ATTACH=CONFIG]369116[/ATTACH] Z drugiej strony wszystko jest równo. Czy to jest zgodne ze sztuką? Kontrłaty nabijane są w miejscach krokwi. W Twoim przypadku na szczycie dachu masz jakieś łączenia. Być może jest to celowe działanie aby poszerzyć światło między krokwiami , np. na komin lub zbrakło materiału i sztukowali z kawałków. Bliżej przyjrzałbym się raczej membranie bo firma Strotex nie kojarzy mi się z niczym dobrym...chyba że się mylę i robią już coś lepszego:) niż 8-10 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.10.2016 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Okap nie profesjonalnie wykonany mogą się tworzyć zastoiny. Szczyt też wątpliwej jakości. Ciekawe jak wygląda kosz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts