Bepo 02.10.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Hej! W naszym domku zaplanowaliśmy ogrzewanie pompą ciepła przy wentylacji hybrydowej. Instalator-elektryk ostatnio trochę nas zmartwił. Mianowicie powiedział, że przy pompie ciepła, która ma funkcję chłodzenia(jak zaplanowaliśmy) przy wentylacji grawitacyjnej-hybrydowej musimy mieć nadciśnienie, aby nie zbierała się latem wilgoć w pomieszczeniach. Szukałam informacji na ten temat, ale bez skutku, Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 02.10.2016 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Zawsze chłodząc pomieszczenie latem, wytwarzasz przeciwny ciąg w kominie niż zakładany.Człowiek, nie oddycha chłodem, tylko powietrzem. W dzisiejszych izolowanych, szczelnych domach wymuszona wentylacja to przy klimatyzacji obowiązek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 13.10.2016 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 No więc będzie wentylacja hybrydowa po to, żeby ciąg wytworzyć. Pytanie, czy są gdzieś rzetelne informacje na temat nadciśnienia przy wentylacji grawitacyjnej? Nigdzie nie znalazłam na ten temat materiałów, a rekuperacja mnie nie interesuje. Nie po to się na wieś wyprowadzam, żeby mi coś w domu szumiało nad głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts