sidney 06.08.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 znając życie to pewnie nabrali roboty i teraz się nie wyrabiają a sprzęt popsuc zawsze się może , widzęże u ciebie robota pełna parą chyba się w prowadzasz w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 06.08.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Tak planowałem w czerwcu. Do końca sierpnia powinienem opuścic sprzedane mieszkanie a we wrześniu będzie nas o jedna osobę więcej ) dokładając do tego wstająca mozaikę i przesunięcie w cyklinowaniu i lakierowaniu które od dzis moze byc zrobione za 2-3 tyg. oznacza ze jestem w głebokim rozkroku ( Ale tak to już bywa z 'Fachowcami" Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav 06.08.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Witam Jeśli Zbych jest taki wielki to niech odpowie na następujące pytanie. Czy izolację podłogi na gruncie można wykonać 4 cm niżej niż izolację poziomą fundamentów, ponieważ chcę dać więcej styropianu . Dodatkowo mam wykonaną izolację pionową z abizolu + 10 cm styropianu obłożonego dwustronnie papą. Jak taką izolację poziomą wykonać ? Nie trzeba być tak wielkim jak Zbych, żeby odpowiedzieć na to pytanie... Oczywiście, że można tak zrobić. Izolacja w takim wypadku musi być wywinięta na ścianę i połączona z izolacją poziomą fundamentów. Izolacja pozioma fundamentów i na gruncie nie musi być na jednym poziomie, chociaż przeważnie dąży się aby tak było, ponieważ w takim wypadku trudniej jest coś sknocić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 06.08.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 fugas to gratuluje i zyczę abyś ze wszystkim zdążył na czas, ja na razie "leżakuję" i czekam na kasiorkę z kredytu, bo się fundusze własne skończyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 06.08.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 To w takim razie może chociaz jakas 4-óreczka w Toto trzymam kciuki. Na szczescie na razie finansowanie mi sie nie skończyło ale jeszcze troche szybkich (droiższych) działań i nie wiadomo. To może popracujemy troche bo w idze ze w piatki to pracodawcy nie maja z nas pozytku.) Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 06.08.2004 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 tak to juz jest że w piątek to człowiek juz o wolnym mysli i praca się nie klei, poza tym sezon ogórkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 06.08.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Hej ! Zbychu ja też nie widzę zdjęć ; widac tylko czerwone krzyzyki A już się cieszyłam że pooglądam jakies fajne zdjęcia z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.08.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 A ja juz widzę! Może więc trzeba wejść dwa razy do wątku i dopiero właśnie przy kolejnym wejściu otwierają się wszystkie zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 06.08.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Byc może, bo u mnie tak było. To tak jak w microsoft wejsc i wyjsc i juz dziala ) Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 06.08.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Jeśli chodzi o wylewki niewiele moge powiedzieć, ale moge powiedzieć Wam czemu raz widać zdjęcia, raz nie.Mianowicie właściciel ma stronę na republice, gdzie jest limit wejść i limit transferu. A że temat jest ciekawy i wiele osób zaglada limit sie wyczerpał. Jest odnawiany co ok. godzinę. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 06.08.2004 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa . Dzieki Zbych, sporo sie ucze z tych zdjec i opisow. Podlogówkę też ukladaleś sam? Jestes fanem systemów, nie skorzystales z "gotowca" no Purmo? Nie skorzystałem z gotowca, bo jest za drogi . Uważam, że ten system nie jest wart tej ceny. Ponadto jak napisałem została mi folia aluminiowa z pcieplania poddasza, więc ją wykorzystałem na podłogi. Siatka, na której są rurki dodatkowo wzmacnia wylewkę. Nie widziałem po prostu zysku w zastosowaniu gotowego systemu ogrzewania podłogowego typu Purmo. Jestem Twoim fanem m.in. dlatego ze sporo robisz sam i dzielisz sie doswiadczeniami - jeszcze raz dzieki za to. Dziękuję, bardzo mi miło . Nie wiem jak Twoja ekipa, ale moja kategorycznie stwierdziła że polewanie moge sobie darować. Nie po to robili mixokretem na sucho żeby teraz wprowadzać dodatkową wilgoć. A wylewki u mnie widziałeś, są jak najbardziej OK. Moi fachowcy mówili, żeby beton polewać i ja polewam. Na zdrowy rozum biorąc, do procesu hydratacji betonu niezbędna jest woda, a przy układaniu tej półsuchej mieszanki wody jest b. mało. Przez pierwsze dwa dni wylewki piły wodę jak cholera. Później też piły, ale już mniej. My chcielismy zrobic wylewki przed zamknieciem stanu surowego - czy taka kolejnosc tez jest dopuszczalna? Jasne, że dopuszczalna. Właśnie Thom35 tak zrobił . Później trzeba jedynie zabezpieczyć wylewki przed zabrudzeniem przy wykonywaniu tynków i innych prac wykończeniowych. Doskonale sprawdza sie tektura (do kupienia w rolkach w Castoramie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 06.08.2004 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 ZBYCHU sam zamierzam robić za jakiś czas wylewki, dlatego pytam czy fachowcy sie sprawdzili, jeżeli tak czy mógłbyś podać jakies namiary na nich i ile sobie liczą. dzięki Dolaczam sie do pytania o cene. Informację wysyłam na priv. Ja tez nie widze zdjec. Ekipa bierze 11złm2 podobno. Natomiast at sama ekipa miala zrobic u mn ie w czwartek nie przyjechali tylko powiedzieli ze urzedzenie nawaliło i nie sa w stanie nic zrobic ale niestety rozmowy telefoniczne byly troche metne. Tak wiec zostalem z 25tonami piachu w drzwiach garażu i cementem prawie na chodniku - przygotowałem zeby im było wygodnie ((( Poprosiłem ich o przyjazd dzisiaj i pomoc w jakims urzatnieciu materialow ktore przygotowalem przyjechali rano cala ekipa ale gdzies bardzo sie spieszyli ) chyba żeby wypoczywać bo przeciez urządzenie jest zepsute. tak wiec zanim co kolwiek i z kim kolwiek podpisujcie umowy bezwzglednie nic na gebę o czym sie właśnie przekonałem. Ekipa brata wykonawcy riobiła u mnie i jak najbardziej ja polecam natomiast jak widac u Zbycha chyba sie sprawdzili do mnie nie doijechali może ktoś zaoferował wiecej. "live is brutal full of zasadzkas i sometimes kopas dupas" jak to mawiał moj kolega.) Etam, Fugas - ja Ciebie rozumiem, ale bądź obiektywny. Przecież umówiłeś się z nimi na jeden termin i oni byli gotowi przyjechać i wykonać tą pracę. Tobie nawalił hydraulik i nie zrobił podłogówki, więc ich w ostatniej chwili odwołałeś. Byli więc o dzień pracy do tyłu (wiem, bo chcieli w tym dniu za wszelką cenę zrobić u mnie, ale jeszcze nie miałem materiałów). Może się obrazili za to na Ciebie (w końcy to dla nich kasa) i dla tego wykręcili Ci taki numer Umowa niewiele ma tu do rzeczy, bo jak sam wiesz nie zabezpiecza interesów stron, bo jak ktoś będzie miał złe intencje i będzie chciał Cię przekręcić, to umowa mu nie przeszkodzi (patrz Multi-Gliwice - Piekielniak, czy hydraulik...). czy zastosowana siatka miała za zadanie tylko trzymać podłogówkę ? Nie, miała też wzmocnić cienką szlichtę i zmniejszyć naprężenia. Witam Jeśli Zbych jest taki wielki to niech odpowie na następujące pytanie. Czy izolację podłogi na gruncie można wykonać 4 cm niżej niż izolację poziomą fundamentów, ponieważ chcę dać więcej styropianu . Dodatkowo mam wykonaną izolację pionową z abizolu + 10 cm styropianu obłożonego dwustronnie papą. Jak taką izolację poziomą wykonać ? ZBYCH to nie lekarstwo na wszystko . Izolację podłogi można wykonać niżej niż izolację fundamentów. Trzeba izolację podłóg wywinąć na ściany, a najlepiej połączyć z izolacją fundamentów. Piszesz też o izolacji pionowej z abizolu i obustronnie obłożonego papą styropianu. Czy to jakiś specjalny styropian z obustronną papą? Ja unikałem połączenia abizolu i styropianu, ze względu na rozpuszczalniki organiczne zawarte w abizolu, które rozpuszczają styropian. Niedawno ktoś pisał na forum o problemie ze styropianem, który "znikł" pod wylewkami właśnie w wyniku działania rozpuszczalników organicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 06.08.2004 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Jeśli chodzi o wylewki niewiele moge powiedzieć, ale moge powiedzieć Wam czemu raz widać zdjęcia, raz nie. Mianowicie właściciel ma stronę na republice, gdzie jest limit wejść i limit transferu. A że temat jest ciekawy i wiele osób zaglada limit sie wyczerpał. Jest odnawiany co ok. godzinę. Arecki Bardzo dziękuję za wyjaśnienie tematu. Pozwoliłem sobie na podanie tej informacji na początku postu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 06.08.2004 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 ZBYCH'u patrzę i zazdroszczę, gdy sobie przypomnę, jak wyglądał styropian na mojej posadzce! ! Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 06.08.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Zdjęcia są rewelacyjne pod każdym względem. Zbychu, odwalasz kawał świetnej roboty a przy okazji pomagasz innym. Jak dojdę do tego etapu to posadzę męża przed komputerem i każę to obejrzeć. Dzięki No a zdjęcie z "kupą mieszanki piacho-cementowej" to mistrzostwo świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 06.08.2004 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Zbychu!Ja tez slyszalem, ze nie po to sie daje sucha mieszanke, zeby potem wprowadzac wode do domu przez poleawanie. Podobno posadzki maja wiazac dzieki tej wilgoci co jest dodana w betoniarce i dobierajac reszte z powietrza. Jak dales grubosc wylewki na poddaszu? Z zazdroscia patrze na szybkosc. U mnie robia recznie. Z grubsza wyglada to tak samo, tylko mieszaja recznie i wnosza taczkami a na poddasze wiadrami. I z doskoku, wiec robia to juz czwart tydzien. Czasem w dwoch, czasem we czterech. Ale rowno tez jest. Pytanie ile placiles za metr?]Pozdrawiam Jankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek_Ewa 07.08.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 ZBYCH to nie lekarstwo na wszystko . Izolację podłogi można wykonać niżej niż izolację fundamentów. Trzeba izolację podłóg wywinąć na ściany, a najlepiej połączyć z izolacją fundamentów. Piszesz też o izolacji pionowej z abizolu i obustronnie obłożonego papą styropianu. Czy to jakiś specjalny styropian z obustronną papą? Ja unikałem połączenia abizolu i styropianu, ze względu na rozpuszczalniki organiczne zawarte w abizolu, które rozpuszczają styropian. Niedawno ktoś pisał na forum o problemie ze styropianem, który "znikł" pod wylewkami właśnie w wyniku działania rozpuszczalników organicznych _________________Pozdrawiam ZBYCH Dzięki.Styropian jest dwustronnie obłożony papą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.08.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Dzisiaj dostąpilam zaszczytu oglądania zdjęć Super. I ekipa profesjonalna. Taką wylewkę chcę zrobić na poddaszu, dzięki Twoim zdjęciom, będę mogla pokazać mężowi o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkotek 07.08.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Jestem dokładnie w takiej samej sytuacji jak Fugas. Byłem z ekipą brata Eimunda umówiony na piątek 06.08 ale w czwartek dowiedziałem się, że maszyna "is dead" i teraz mam 20 ton piachu przed garażem i cały mój misterny plan dalszych prac w p... wylądował Początkowo myślalem że to ich zemsta za to, że pierwszy termin wykonania wyewki przesunąłem ze względu na próbę ciśnieniową CO, ale jak widzę nie tylko mnie to dotknęło. Łącząc się w bólu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 07.08.2004 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Jestem dokładnie w takiej samej sytuacji jak Fugas. Byłem z ekipą brata Eimunda umówiony na piątek 06.08 ale w czwartek dowiedziałem się, że maszyna "is dead" i teraz mam 20 ton piachu przed garażem i cały mój misterny plan dalszych prac w p... wylądował Początkowo myślalem że to ich zemsta za to, że pierwszy termin wykonania wyewki przesunąłem ze względu na próbę ciśnieniową CO, ale jak widzę nie tylko mnie to dotknęło. Łącząc się w bólu pozdrawiam Współczuję . Może naprawdę im ta maszyna padła. Jak robili u mnie, to też był jakiś problem z mixokretem, ale na szczęście przejściowy . Teraz może faktycznie się zepsuła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts