Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odpływ liniowy - płytki w ruszcie, czy stalowy?

Ifarrg

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki za info, znalazłem takie, które mają ramke w koło, dzięki czemu nie widać krawędzi. A czy taki ruszt płytkowy jakoś trudniej się wyjmuje , żeby dostac się do syfonu? Może się zdarzyć, że płytka sie odklei?

A, i jeszcze jedno - na parterze mam 15 cm styropianu - mozna na nim bezpośrednio ułożyć odpływ liniowy? Czy koniecznie trzeba przytwierdzać do podłoża jakimiś wkrętami???

Edytowane przez Ifarrg

• 1 month później...

Też się zastanawiam nad tym odpływem. Podobno są ściągane z Chin. Jak Ci się sprawuje na dzień dzisiejszy ?

http://allegro.pl/odplyw-liniowy-80cm-komplet-niski-syfon-zestaw-hit-i4885045223.html

kupiłem jak pamiętam ten, i jak go porównywałem z kumplem co kupił podobny w Castoramie ale za 500 zł prawie, to ten jest lepszy, cały w nierdzewce

Pytanie jak z częsciami zamiennymi boje się że po jakimś czasie przestaną to ściągać i co wtedy:) (kratka plastikowa popęka- odsadnik). Jak sprawują się plastikowe klipsy pod rusztem można na niego stanąć i nie połamią się ?. Zauważyłem że sprzedają go dwa serwisy prysznicowo.pl i ten co Ty podałeś pewnie jeszcze ktoś ściąga i dokłada prowizje.

plastikowe sitko - można je wywalić. mam, ale jak mnie wkurzy to się tego pozbędę.

plastikowy osadnik - jest moim zdaniem nie do zdarcia. gruby plastik. oring - wymienisz w każdym lepszym sklepie za 50 groszy. reszta metalowa.

plastikowe klipsy - moim zdaniem nie do zdarcia. bez problemu na nich stoje.

zawsze można jak się połamią zastąpić je innymi, tu chodzi tylko o to, aby odpływ był "w poziomie" bez nich byłby schodek

A powiedz jaką dałeś szerokość odpływu a jak szeroki masz prysznic ? Bo gościu ze sklepu powiedział mi że przy szerokości prysznica 90 cm nie mogę wziąć 90 cm odpływu bo cały z metalowym kołnierzem ma wtedy 94 cm i nie wejdzie. Wiedziałeś o tym ?

plastikowe sitko - można je wywalić. mam, ale jak mnie wkurzy to się tego pozbędę.

plastikowy osadnik - jest moim zdaniem nie do zdarcia. gruby plastik. oring - wymienisz w każdym lepszym sklepie za 50 groszy. reszta metalowa.

plastikowe klipsy - moim zdaniem nie do zdarcia. bez problemu na nich stoje.

zawsze można jak się połamią zastąpić je innymi, tu chodzi tylko o to, aby odpływ był "w poziomie" bez nich byłby schodek