noc 25.01.2017 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Odpływ to bardzo dobre rozwiązanie w łazience. Też bym zamontował w swojej łazience. Szkoda, że większość odpływów nie nadaj się do montażu w bloku. Odpływ liniowy jest estetyczny-brak brodzika i bardzo komfortowy w użytkowaniu, szczególnie z ogrzewaniem podłogowym pod nogami. Bajka. Jest tylko jeden problem przy rzadko uczęszczanym natrysku, OP bardzo szybko wysusza syfon, zimą musiałem co parę dni dolewać wody. Jak zapomniałem to.......niestety, śmierdziało chwilę zanim WM wywiała zapachy. Teraz zalałem syfon po prostu olejem, pomogło, od wielu dni spokój. Drugi natrysk używany codziennie, nie powoduje żadnych niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aska2 10.03.2017 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Czyli odpływ bez wkuwania w posadzkę?Bardzo ciekawie to wygląda. Mam problem ze znalezieniem odpływu, który można zamontować w bloku, bez obawy że zaleję sąsiadów.Gdzie można go kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicaj222 12.03.2017 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Syfon i tak trzeba zalać w posadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wobio 12.07.2017 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 ja odpływ kładłem na cegłach, na styropianie wydawało mi się mało stabilnie co do kratki to u mnie wyciąga się bardzo łatwo, miałem taki specjalny metalowy prostokąt żeby tam wkleić płytki wszystko bez problemu napisz cos wiecej na ten temat, bo moja wyobraźnia nie ogarnia tego. ja montowałem u siebie taki [ATTACH=CONFIG]375911[/ATTACH] [h=1]APZ4 Flexible[/h] Cześć wszystkim. Podepnę się pod temat, bo nie znalazłem nigdzie indziej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Mam zamontowany odpływ liniowy z kratką do przyklejenia płytek. Czym przykleić płytki do metalowej kratki? Wydaje mi się, że standardowy klej elastyczny do płytek to nie bardzo. Słabo będzie trzymał się metalu. Czy się mylę? Podzielcie się proszę informacją czym Wy przyklejaliście te płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clean fire 12.07.2017 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Tą metalową kratkę pomaluj ze dwa razy folią w płynie. Można dodatkowo zatopić siatkę taką od dociepleń. Po takim przygotowaniu powierzchni zwykły klej do płytek będzie trzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wobio 13.07.2017 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Tą metalową kratkę pomaluj ze dwa razy folią w płynie. Można dodatkowo zatopić siatkę taką od dociepleń. Po takim przygotowaniu powierzchni zwykły klej do płytek będzie trzymał. Dzięki za pomysł clean fire. Na takie rozwiązanie bym nie wpadł. Spróbuję wykonać to tak jak proponujesz. W sumie mam ok. 3mm luzu pomiędzy płytką a metalową kratką więc dwie warstwy folii + klej powinno się zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcuso86 06.04.2018 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam Czy ktoś montował u siebie odpływ firmy balneo. Ceny wydaje mi sie że mają dość atrakcyjne - ciekawe jak z jakością. Szukam odpływów do domu a jednocześnie nie chce wydać kroci. Proszę o opinie. Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts