Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odpływ liniowy - płytki w ruszcie, czy stalowy?

Ifarrg

Recommended Posts

Odpływ to bardzo dobre rozwiązanie w łazience. Też bym zamontował w swojej łazience. Szkoda, że większość odpływów nie nadaj się do montażu w bloku.

Odpływ liniowy jest estetyczny-brak brodzika i bardzo komfortowy w użytkowaniu, szczególnie z ogrzewaniem podłogowym pod nogami. Bajka.

Jest tylko jeden problem przy rzadko uczęszczanym natrysku, OP bardzo szybko wysusza syfon, zimą musiałem co parę dni dolewać wody. Jak zapomniałem to.......niestety, śmierdziało chwilę zanim WM wywiała zapachy. Teraz zalałem syfon po prostu olejem, pomogło, od wielu dni spokój. Drugi natrysk używany codziennie, nie powoduje żadnych niespodzianek.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 months później...
ja odpływ kładłem na cegłach, na styropianie wydawało mi się mało stabilnie

co do kratki to u mnie wyciąga się bardzo łatwo, miałem taki specjalny metalowy prostokąt żeby tam wkleić płytki

wszystko bez problemu

napisz cos wiecej na ten temat, bo moja wyobraźnia nie ogarnia tego.

ja montowałem u siebie taki [ATTACH=CONFIG]375911[/ATTACH]

[h=1]APZ4 Flexible[/h]

Cześć wszystkim.

Podepnę się pod temat, bo nie znalazłem nigdzie indziej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.

Mam zamontowany odpływ liniowy z kratką do przyklejenia płytek. Czym przykleić płytki do metalowej kratki? Wydaje mi się, że standardowy klej elastyczny do płytek to nie bardzo. Słabo będzie trzymał się metalu. Czy się mylę? Podzielcie się proszę informacją czym Wy przyklejaliście te płytki.

Tą metalową kratkę pomaluj ze dwa razy folią w płynie. Można dodatkowo zatopić siatkę taką od dociepleń. Po takim przygotowaniu powierzchni zwykły klej do płytek będzie trzymał.

Dzięki za pomysł clean fire. Na takie rozwiązanie bym nie wpadł. Spróbuję wykonać to tak jak proponujesz. W sumie mam ok. 3mm luzu pomiędzy płytką a metalową kratką więc dwie warstwy folii + klej powinno się zmieścić.

• 8 months później...