Ifarrg 03.10.2016 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Mam garaż, musiałem opuścić o 24 cm nadproże nad bramą, które już wczesniej było zatynkowane tynkiem gipsowym oraz osadzone zostały narożniki metalowe. Nadproże podmurowane jest betonek komórkowym . Pytania mam 2. 1. Jak to dotynkowac, żeby nie pękało w tym miejscu? Skuć trochę tynku żeby stary się połączył na zakładkę z nim, może nie kuć, tylko dać taśmę papierową na łączeniu i póżniej przegładziś wszystko gładzią tak, jak przy GK??? 2. Na rancie osadzona była listwa metalowa. Czy tą listwę wykuć całkiem? Na dole i tak musze obsadzić nowy narożnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 06.10.2016 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Nie ma na tym forum tynkarzy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.10.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Szanowny Panie, narożniki i listwy polecam usunąć – mogą przeszkadzać i powodować pękanie powierzchni. Warto usunąć również trochę starego tynku, aby nowy mógł się lepiej połączyć. Następnie należy oczyścić podłoże i zagruntować je gruntem głęboko penetrującym ACRYL-PUTZ® GP 41. Zamiast taśmy lepiej wykorzystać siatkę, którą trzeba całkowicie zatopić w tynku. Do wygładzenia całości (po uprzednim nałożeniu cienkiej warstwy gruntu) polecam zastosowanie ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts