maks124 04.10.2016 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 (edytowane) WitamMieszkanie jest w starym, przedwojennym budynku mieszkalnym (kamienica). Mieszkanie posiada dwoje drzwi wyjściowych z korytarza, jedne sa używane a drugie nie i nie będą. Drugie drzwi nie używane a właściwie cała ściana z tymi drzwiami ma byś obudowana szafą w mieszkaniu. Jak ocieplić te drzwi, tzn drzwi są stare i są szpary między ościeżnicą a drzwiami.. Propozycja jest taka coby je uszczelnić uszczelkami i opiankować po stronie ościeżnicy i drzwi zamknąć,docisnąć . Wiem, taka partyzantka., Ale co innego można zrobić. Czy to wystarczy ? Nadmienię, iż tych drzwi nie mogę zamurować (konserwator zabytków), jak również wymiana nie wchodzi w gręDziękuję z góry za pomysł/sugestie.PozdrawiamMaks Edytowane 4 Października 2016 przez maks124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 18.10.2016 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Spróbuj wyregulować te drzwi ile się da. Następnie zapytaj konserwatora co możesz zrobić? Czy możesz zabezpieczyć te drzwi i następnie je zasłonić styropianem i dać piankę? Wydaje mi się, ze osłonięcie drzwi przed dostaniem się na nie pianki będzie kluczowe. O wszystko pytaj na piśmie konserwatora zabytków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maks124 18.10.2016 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Dzięki za info.Sprawa wyjaśniona i uzgodniona.Drzwi zabezpieczyłem uszczelkami. Od korytarza drzwi zostaną ocieplone wełną mineralną, następnie całość zostanie przykryta płytą meblową 10 i pomalowane.Myślę że wystarczy a i estetycznie również będzie wyglądać, a jakby co to wszytko można szybko zdemontowaćPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 19.10.2016 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Masz związane ręce w tym przypadku. Nie dość, że nie jesteś właścicielem całej kamienicy (tak to zrozumiałem) to jeszcze pieczę nad nią trzyma konserwator zabytków. Jak piszesz - nic na trwałe nie zrobisz i musisz zgodzić się na to proponuje konserwator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts