Cristof_w 04.10.2016 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Witam, mam następującą sytuację. Cześć stropu jest drewniana (9 metrów długa) pokryta płytami OSB, a dalsza część jest wylana betonowa (około 3 metry długości).Po użyciu poziomicy laserowej wyszło, że na części drewnianej na tych 9 metrach długości jest różnica w poziomie około 1cm, czyli ok. 1mm/1m długości.Wydaje mnie się to niewiele, oko ludzkie tego nie dostrzega. Teraz pytanie przed zakładaniem paneli. Czy panele kłaść tak "jak to wychodzi" czyli wiedząc, że delikatnie ucieka poziom, czy jednak zasosować więcej podkładu tam gdzie potrzeba I trzymać poziom? Tam gdzie jest wylewka betonowa zawsze można ten 1 cm więcej podlać tak żeby zrównać poziom. Jak uważacie? Czy nie przejmować się i zostawić?Dla porównania zmierzyłem na górnej kondygnacji, gdzie już panele są położone od lat, okazuje się, że tam jest jeszcze większa różnica w poziomie (około 1,5 cm) i gdybym tego nie zmierzył to bym tego nie wiedział.Poradźcie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 04.10.2016 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Zniwelować podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cristof_w 04.10.2016 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Ok, dziękuję za poradę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts