EMIC 04.10.2016 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Witam,Mam w planach piec DE Dietrich MR III 24 i teraz jaki dokupić do tego zasobnik akumulacyjny żebym mógł podłączyć solary i CWU latem grzać? Wiem że muszą być dwie wężownice w pełni oddzielone od siebie tzn, zimą grzejąc gazem nie nagrzewam wody która latem jest grzana solarami. Jakiej woelkości taki zbiornik na 4 osobową rodzinę? Dziękuje za informacjęPozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 05.10.2016 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 (edytowane) 40 km od Ciebie jest firma Klimosz. Ma w swojej ofercie dobre zasobniki (bogaty wybór) firmy Drażice.Zasobnik 300 litrów będzie odpowiedni OKC 300 NTRR/SOL Edytowane 5 Października 2016 przez VPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 05.10.2016 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Witam, Polecam przeglądnąc ofertę biwalentnych zasobników ciepłej wody użytkowej firmy Viessmann - TUTAJ W razie pytań jestem do dyspozycji!Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 05.10.2016 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Opłaca się robić solary i taki wielki zbiornik? Chyba spory koszt inwestycji. Przy 4os rodzinie wychodzi mi gazem 0,75m3 na dobę czyli jakieś 540zł rocznie za grzanie wody. Wydaje mi sie ze przy tak nie dużym koszcie rocznym najbardziej opłaca się zrobić grzanie najtańszym inwestycyjnie sposobem a więc gaz. Jeśli chodzi o wielkosć zbiornika to przy 160l który mam mogę się kąpać w 2 wannach jednocześnie, więc większe zbiorniki przy domku jednorodzinnym to bedzie tylko strata miejsca i zwiekszone straty ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMIC 12.10.2016 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 W takim razie zostać przy samym gazie i 200l dobry zasobnik z nierdzewki z jedną wężownicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts