Miro09 04.10.2016 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 WItam. Jestem w trakcie budowania domu. Dom z podpiwniczeniem.Póki co mam wylane lawy fundamentwe.Dziś miałem zalewać sciany fundamentowe.Niestety od wczoraj na poludniu caly czas pada i około 10cm wody w stoi mi wokoł ław na glinie ktora sie obrywalła z wykopu. Drenaż odrowadza duża ilośc wody ale i tak woda zbiera się w poblizu law a glina nasiaka. Moje pytanie jest takie. Czy woda ktora stoi w poblizu law moze uszkodzić wylane 3tyg temu lawy fundamentowe? Czy jesli pogoda się uspokoi to mimo że w poblizu law mam zalegającą wode to moge zalewac sciany betonem ? Proszę o dorade .Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 05.10.2016 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Na razie nie zagraża , ale jak by przyszedł mróz to już na pewno ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miro09 05.10.2016 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Masz na mysli wieksze mrozy typu 7-10stopni czy male przymrozki typu -1,-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 05.10.2016 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Nie no mróz mrozem - ale dużo wody- może rozmiękczyć grunt, zależy co to za grunt.Bo jak jest np "ił" to głęboko go nie rozmiękczy, czy glina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts