Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ma sens wcześniejsze ogrodzenie na gotowo?

Recommended Posts

Witam wszystkich i pozdrawiam, nowa jestem, świeża w tematach jak szczypiorek na wiosnę, dlatego proszę o wyrozumiałość:)

Chodzi mi o to, że kupuję działkę budowlaną, będzie ona wydzielana z większego terenu, będę sąsiadowała z dwiema nieruchomościami po bokach.

Moje finanse pozwolą na razie jedynie na zakup działki, wystarczyłoby jeszcze na ogrodzenie i praktycznie na podłączenie mediów, więcej ryzykować nie będę ponieważ nie chcę brać na razie kredytu. Pomyślałam sobie, że skoro kupię działkę, to zrobię jej już porządne ogrodzenie (nie oglądając się na sąsiadów jak oni nie będą chcieli partycypować), takie jak ma być (na podmurówce, z bramą, furtką), przeprowadzę media, tj. do skrzynek z prądem i gazem na ogrodzeniu i tak zostawię czekając na dogodny czas budowy domu. Ta budowa może nastąpić nawet za dwa lata gdzieś tak, na pewno nie od razu. Stąd moje pytanie - czy ktoś z Państwa tak zrobił? Jeżdżę po kraju i czasem widzę takie ogrodzenie pustego zadbanego terenu. A pomyślałam sobie, że jak to zrobię, a jednak nie dane będzie mi się wybudować to wartość działki wzrośnie po tych inwestycjach...

Bardzo proszę o opinie w tym temacie