cassia 04.10.2016 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Zauważyłam cieknącą spłuczkę. Spowodowane jest to 2 rzeczami-pływak nie odcina wody do końca i ona delikatnie ciurkając doprowadza w końcu do przelewania się górą. Drugi problem to sam mechanizm spłuczki. Chciałam wymienić w całości ( czyszczenie i odkamienienie nic nie dało) okazało się jednak, że pomysłowi instalatorzy przykleili dolnopłuk do miski silikonem. Nie bardzo wiem jak się teraz do tego dobrać. Chciałam wymienić tyko tą górną część spłuczki, ale jest to jakaś dziwaczna firma i trudno jest mi znaleźć idealnie taki sam model ,żeby pasował do tej uszczelki montowanej na dole dolnopłuka. Będę wdzięczna za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 04.10.2016 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Zawór napełniający i mechanizm spłuczki polecam producenta Alcaplast. Miałem problem podobny ze spłuczką, zacinała się, szumiała, po wymianie na nowy już kilka lat i wszystko działa bez zarzutu. Jeśli jest to zwykły kompakt to trzeba rozkręcić rezerwuar (ten zbiornik) od spodu są śruby, a po zdjęciu zbiornika mechanizm jest przykręcony centralną nakrętką z uszczelką. Wymiana części spłuczki mija się z celem, za cały mechanizm zapłacisz niewiele a będzie pasował. Uniwersalne mechanizmy mają regulację wysokości więc trzeba tylko dobrać otwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassia 04.10.2016 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 właśnie nie mogę odkręcić bo partacze przykleili zbiornik do miski (kibelka). Nie wiem jaka była idea, może zgubili uszczelkę- faktem jest,że nie mogę zdjąć tego zbiornika mimo odkręcenia śrub. Wygląda jakby zaklajstrowali silikonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 05.10.2016 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Jeśli to tylko silikon a nie żaden klej montażowy to powinien puścić bo stopniowym obruszaniu. Oczywiście nic na siłę bo ceramika kruchą jest i można uszkodzić. Pewnie ciekło i dla spokoju zalepili silikonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts