Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Doświadczenia z Silikatem?

Recommended Posts

Akurat w okolicach Wrocławia, Oleśnicy silikaty (ale nie SILKA) są popularne, bo tam jest blisko do wytwórcy w Godzikowicach (Sil-Pro).

Jesli zakład ma się blisko, to jest to tani materiał i deweloperzy chętnie się na niego decydują.

dokładnie - nasz deweloper też budynek postawił z silikatów, tyle że u nas akurat SILKA nie Sil-Pro :) z tego, co wiem 2 następne inwestycje też na SILCE robił

Witaj

Nie ma co się bać silikatu. Ja wymurowałem 40 palet z SILKI 24. Polecam materiał jesli dobrze wypoziomujesz pierwsza warstwę to dalej idzie super równo. Klej na silkę wygodniej nakładać łopatką 12 niż 24 mniej wpada w otwory. Dom stoi, zużyłem jedną tarcz diamentową, kleju poszło tyle co palet. Murowałem popołudniami po pracy 5 miesięcy.

DSC_0287.jpg

dom obecnie.jpg

silikaty są najrzadziej stosowanym materiałem na ściany zewnętrzne w budownictwie mieszkaniowym.

Na prawdę? Ja właśnie słyszałem ostatnio coś wręcz przeciwnego i chcę się upewnić w byłem podczas "dyskusji" dwóch "majstrów" i w zasadzie teraz nie jestem przekonany co wybrać na ściany zewnętrzne.

Witaj

Nie ma co się bać silikatu. Ja wymurowałem 40 palet z SILKI 24. Polecam materiał jesli dobrze wypoziomujesz pierwsza warstwę to dalej idzie super równo. Klej na silkę wygodniej nakładać łopatką 12 niż 24 mniej wpada w otwory. Dom stoi, zużyłem jedną tarcz diamentową, kleju poszło tyle co palet. Murowałem popołudniami po pracy 5 miesięcy.

[ATTACH=CONFIG]369852[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]369853[/ATTACH]

Piękna robota. Widzę nowe zdjęcie, które nie pojawiło się jeszcze w Twoim dzienniku budowy. Mam coraz mniej obaw dotyczących samodzielnej budowy z silikatu.

Jest szansa, że uda się na żywo zobaczyć jak wygląda budowa z silikatów dzięki uprzejmości Kendry.