agao_83 06.10.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Akurat w okolicach Wrocławia, Oleśnicy silikaty (ale nie SILKA) są popularne, bo tam jest blisko do wytwórcy w Godzikowicach (Sil-Pro). Jesli zakład ma się blisko, to jest to tani materiał i deweloperzy chętnie się na niego decydują. dokładnie - nasz deweloper też budynek postawił z silikatów, tyle że u nas akurat SILKA nie Sil-Pro z tego, co wiem 2 następne inwestycje też na SILCE robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.10.2016 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Może Silka też ma zakład na Dolnym Śląsku. U nas na Górnym nie ma i silikatów na tyle mało, że najczęściej ludzie biorą takie budowy za BK. Do czasu, kiedy na poprosi się ich o podniesienie bloczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kac-Per 10.10.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Witaj Nie ma co się bać silikatu. Ja wymurowałem 40 palet z SILKI 24. Polecam materiał jesli dobrze wypoziomujesz pierwsza warstwę to dalej idzie super równo. Klej na silkę wygodniej nakładać łopatką 12 niż 24 mniej wpada w otwory. Dom stoi, zużyłem jedną tarcz diamentową, kleju poszło tyle co palet. Murowałem popołudniami po pracy 5 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkelson 10.10.2016 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 silikaty są najrzadziej stosowanym materiałem na ściany zewnętrzne w budownictwie mieszkaniowym. Na prawdę? Ja właśnie słyszałem ostatnio coś wręcz przeciwnego i chcę się upewnić w byłem podczas "dyskusji" dwóch "majstrów" i w zasadzie teraz nie jestem przekonany co wybrać na ściany zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 11.10.2016 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Witaj Nie ma co się bać silikatu. Ja wymurowałem 40 palet z SILKI 24. Polecam materiał jesli dobrze wypoziomujesz pierwsza warstwę to dalej idzie super równo. Klej na silkę wygodniej nakładać łopatką 12 niż 24 mniej wpada w otwory. Dom stoi, zużyłem jedną tarcz diamentową, kleju poszło tyle co palet. Murowałem popołudniami po pracy 5 miesięcy. [ATTACH=CONFIG]369852[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]369853[/ATTACH] Piękna robota. Widzę nowe zdjęcie, które nie pojawiło się jeszcze w Twoim dzienniku budowy. Mam coraz mniej obaw dotyczących samodzielnej budowy z silikatu. Jest szansa, że uda się na żywo zobaczyć jak wygląda budowa z silikatów dzięki uprzejmości Kendry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts