Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktos ma wzor umowy z budowlancem?

Kiebok

Recommended Posts

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
Witam wszystkich

Potrzebuję wzór rosądnej umowy z wykonawcą, stan surowy otwarty. Będę wdzięczna za pomoc.

Pozdrawiam

Wiola

Wysłałem Ci naszą na priva. Jest z internetu i zaadaptowana do naszych potzrzeb.

Witaj!

Mogę też prosić?

Pozdrawiam

Przemo

NIE ZGADZAM SIĘ Z WPOWIEDZIAMI ŻE UMOWA NIC NIE DAJE.

KŁADŁEM DACH DOSTAWCA PRZYSŁAŁ(RAUUTARUKI)BLACHĘ W DWÓCH

ODCIENIACH.NORMALNA REKLAMACJA NIE SKUTKOWAŁA.MIAŁEM UMOWĘ Z WYKONAWCĄ ŻE JA DOSTARCZAM TOWAR,ZA OPÓZNIENIA

PŁACĘ KARY UMOWNE(5000ZL).PO PRZEDSTAWIENI UMOWY U DOSTAWCY BLACHY I ZARZĄDANIU POKRYCIA KAR REKLAMACJĘ

ZREALIZOWALI WYMIENILI CAŁĄ BLACHĘ 300M2.UMOWA STANDARTOWA DRUKOWANA W MURATORZE

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
Przede wszystkim najpierw zajrzyjcie do kodeksu cywilnego - umowa o roboty budowlane i umowa o dzieło. Wiele zapisów naprawdę nie jest potrzebnych, jeżeli na końcu zamieścicie wzmiankę np. "w zostałym zakresie do umowy o roboty budowlane zawartej między stronami mają zastosowanie przepisy kodeksu cywilnego. Wiele osób, w tym także Murator, namiętnie wpisuje te wszystkie zapisy o odpowiedzialności za szkody na placu budowy, konieczności powiadamiania o wadach powierzonych materiałów. To nie jest złe, ale może niepotrzebnie wprowadzić nerwową atmosferę, a przecież np odpowiedzialność za szkody na terenie budowy wynika z kc - ale musicie dopilnowac protokolarnego przekazania wykonawcy terenu budowy (przy generalnym wykonawcy).

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 year później...
  • 5 weeks później...
  • 3 weeks później...

--------------------------------------------------------------------------------

marta miller napisala

Cytat:

A dlaczego nie uproscic sprawy i wyslac tutaj wzor tej umowy aby kazdy zainteresowany mogl sobie zrobic wydruk?

Jestem za!

Ja również