enedue 05.10.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Otóż mam do wyremontowania dach płaski, pokryty papą. Wystawiło mnie ileś ekip i stąd te termin, bo szukałam już od wiosny. Tak czy inaczej pogoda jest taka jak jest , znaczy leje. Podobno lać ma przestać, ale ciepło się nie zapowiada. Stropodach jest zbudowany z takich jakby płyt, od spodu widać wklęsłe łuczki w tych płytach. Potem jest zrobiony spadek, nie wiem jak, ale jest, i na tym leży papa. Mam w planach położenie ocieplenia 25/30 cm, w dwóch warstwach, druga to styropapa i na to papa wierzchniego krycia.Czy moglibyście mi podpowiedzieć, jak zadbać o jakość robót, aby nie odbiło mi się to czkawkąJak wspomniałam, mokro i zimno się zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 05.10.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Nie napisałaś na czym polegać ma ten remont. Rozumiem że zdjęcie całej wierzchniej warstwy z płytami lub deskowaniem (cokolwiek tam jest).Jesli pod tym jest pustka (między stropem a pokryciem) to napisz jak duża. Da się tam wejść ? Strop betonowy? Jeśli miejsca jest mało to chyba najwygodniej, najtaniej i najlepiej ocieplić ekofibrem. Daj sobie spokój ze styropianem do stropodachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 05.10.2016 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Remont ma polegać na położeniu styropianu na istniejącym opapowanym spadku.Pustka, jeśli jest, to na pewno jest mała, cały dach ma 7 m długości i jest dość płaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 05.10.2016 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Nie ma pustki, podobno, wykonawca, co był na dachu twierdzi, że jest wylewka, że beton czuł pod nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 05.10.2016 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Ok, wlazłam tam sama, jest wylewka, która leży na jakimś czarnym czymś, i tak jest zrobiony spadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 05.10.2016 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Tak jak mówisz musisz dać styropian twardy najlepszy byłby styrodur ale fakt jest drogi następnie styropapę która zamówisz ze spadkiem, następnie papa termozgrzewalna podkładowa i na to papa termozgrzewalna nawierzchniowa o grubości minimum 5mm Czyli tak:StyropianStyropapaPapa termozgrzewalna podkładowaPapa termozgrzewalna nawierzchniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 06.10.2016 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Czyli wywalić wylewkę i ten żużel?Skoro styropapa ze spadkiem, to chyba wywalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts