Piwkoo 06.08.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Kupiłem działkę. Znam warunki zabudowy i zagospodarowania terenu. Jakie dokumenty powinienem zgromadzić przed rozmową z architektem, a jakie dodatkowo na etapie skaładania pozwolenia na budowę. Które dokumenty wymagaja jakiejś oficjalnej formy - stempelki itd. Na razie warunki zabudowy dostałem w postaci kserokopi dwóch stron z jakiegos obszerniejszego dokumentu (w urzedzie gminy). Kiedy rozmawiać z geodetą i co powinien przygotować. Sorry za te pytania, jeżeli wydaja się bez sensu, ale jestem początkujacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 07.08.2004 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 długa droga przed Tobą:-warunki przyłączenia (woda, kanalizacja, gaz, prąd)-opinia komunikacyjna (jeżeli przy działce droga gminna)-mapy geodezyjne (składnica map), wszędzie będziesz potrzebować-badania różne (ja miałam archeologiczne , geologiczne)-projekt z wpisem adaptacji-decyzja o wyączeniu z produkcji rolnej-projekt szamba (jeżeli nie masz kanalizacji)-akt notarialny-oczywiście plan zagospodarowania terenu z bilansami i innymi pierdołami Walcz, walcz pzdr,marcenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.08.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 w warunkach zabudowy powinienes miec napisane jakie uzgodnienia musisz zrobic (zwykle chodzi o przyłącza,).architektowi na razie wystarczy mapa (wydzial geodezji UM albo gminy) map zamów wiecej bo będa potrzebne do każdych uzgodnien. a dalej pomoze Ci już na pewno architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts