wojtimaj 05.10.2016 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Witam. Chciałbym zasięgnąć rady, może ktoś znajdzie dobre rozwiązanie dla mojego problemu.Otóż mam mieszkanie w którym drzwi pokojowe mają grubość 37mm, tak dokładnie mieszkanie jest stare i tak samo stare posiada drzwi i futryny... niestety futryny są stalowe wbetonowane w podłogę już zrobioną i teraz mam problem bo z tego co się orientuje jedyne drzwi wewnętrzne na rynku to 42mm grubości... Macie jakieś rady co można z tym zrobić ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 18.10.2016 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Nie wiem co ty chcesz zrobić? Wymienić skrzydła, czy wymienić je wraz z ościeżnicą? Grubość skrzydła to jedno, a inną kwestią są:-rozmiar felcu-wysokość zamka-średnica zawiasów-rozstaw zawiasów-itp itd. Jeśli myślisz o wymianie samych skrzydeł na tak stare ościeżnice to powiem ci od razu, że jest to temat praktycznie niemożliwy bez poważnej ingerencji w skrzydło lub ościeżnicę. Tak czy siak - łatwiej wymienić cały komplet i zapomnieć o problemie. Poszukaj kompletów i ponegocjuj cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 19.10.2016 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Samego skrzydła nie dobierzesz. Albo wycinasz ościeżnicę i wstawiasz nową, albo poszukaj systemu do obudowania starej ościeżnicy. Kolega powiedział Ci ile masz różnych rozmiarów skrzydła.Może jakiś lokalny stolarz Ci pomoże ze zrobieniem skrzydła lub zabudowy ościeżnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts