mrmeX 05.10.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 WitamZ 2 tygodnie temu zrobiłem z kostki behaton podjazd pod dom. Dosyć stromy o długości około 40 metrów. Plac wokół domu, przed garażem na razie wysypany tłuczniem i klińcem. Czeka na fundusze. Nie zrobiłem jeszcze przed początkiem kostki rowu melioracyjnego no i mam pecha bo w tym tygodniu ulewy. Tak więc z placu przed domem około 200 m2 całą woda leci w podbudowie drogi. Wychodzi w pewnym momencie pomiędzy kostką a obrzeżem i wpada do odwodnienia liniowego. Wypłukało piasek przy obrzeżu. Muszę wykopać ten rów melioracyjny. Jak go zrobić wykopać gdzieś z 40 cm poniżej podbudowy dać drena,( ten standardowy żółty?) w geowłókninie i zasypać rów kamieniem? Czy to wystarczy? Druga sprawa podsypka pod kostką bodajże 2-8mm może zostać wypłukana tam gdzie woda wydostaje się przy obrzeżu? Pewnie 1 rząd kostki przy obrzeżu, w niektórych miejscach do sprawdzenia? Skoro wiem, gdzie woda chce płynąć to wyczytałem gdzieś aby wymieszać suchy piasek i glinę i zasypać fugę przy obrzeżach? Czy też inny sposób zafugować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts