yec 06.10.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Witam serdecznie. Jak w temacie. Muszę zainstalować główny zawór wody ( 2 calowy) w budynku 3 piętrowym. Zawór ma być zainstalowany w pomieszczeniu o ograniczonym dostępie. I tutaj pojawia się problem. Pomysłem jest zamontowanie zaworu kulowego z siłownikiem elektrycznym. Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii? Możecie polecić jakiegoś konkretnego producenta? Może jakiś inny zawór sterowany "z odległości"? Z góry dziękujęPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HONDA1969 07.10.2016 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Jeśli już to myślę że Danfoss i nic tańszego. Takie zawory mają fatalną żywotność. W jakim celu z odległości, potrzebna instalacja albo zdalne sterowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yec 08.10.2016 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Jeśli już to myślę że Danfoss i nic tańszego. Nie widziałem w ich ofercie zaworów kulowych z siłownikiem. Tylko zawory elektromagnetyczne. Takie zawory mają fatalną żywotność. Wiesz to z doświadczenia? Przecież to jest "zwykły" zawór kulowy z siłownikiem elektrycznym. Który element jest wadliwy hydrauliczny czy elektryczny? W jakim celu z odległości, potrzebna instalacja albo zdalne sterowanie. Zawór ma być zainstalowany w pomieszczeniu o ograniczonym dostępie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yec 08.10.2016 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Chodzi mi o zawór takiego typu:http://washservice.pl/pl/p/Elektrozawor-kulowy-nierdzewny-DN50-silownik-A500/495 Tylko coś mniej "noname". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts