Tom731 06.10.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 (edytowane) Cześć, Mam problem co do wyboru podłogi do salonu i sypialni, przeglądając przeróżne rodzaje trafiłem na deskę która mi się spodobała, jest to Bambus. Wiem że drewno jest dosyć 'egzotyczne', ale takiego właśnie szukam. Moje pytanie brzmi, czym różni się bambus karbonizowany od naturalnego, a także "prasowany" od "horyzontalnego" (czy w tym drugim przypadku chodzi o układ paneli?) Przykład: https://www.leroymerlin.pl/szukaj-produkty,fw189.html?q=bambus+&visibleTopSearchCategories=falsePodejrzewam że karbonizowany, znaczy lepszy, ale czy ma to związek z powłoką kładzioną na deski? Czy zarowno ten jak i ten ma tę powłokę gotową, tak by kładąc ograniczyć się do klejenia, z pominięciem prac na samym drewnie? Również - czy bambus jest korzystny w konserwacji porównując do desek z regionalnych drewien? Czy potrzebuje regularnej renowacji, czy też jest na tyle wytrzymały by przejść test normalnego (para bez dzieci) użytkowania przez co najmniej parę lat? Czy może ktoś z was miał do czynienia z parkietem bambusowym, mogąc określić czy drewno faktycznie ma egzotyczny, cieplejszy, przyjmniejszy cokolwiek charakter lub choćby sam wygląd od drewien regionalnych? Dzięki. (Dodam, po domu nie będzie się chodziło w szpilkach, podejrzewam nigdy, nie ma również dzieci by ciskać po nim czymś ciężkim bez pomyślunku, chodzę w kapciach lub boso) Edytowane 6 Października 2016 przez Tom731 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 07.10.2016 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 sorki za oftop, ale widzę, że kolega nie lubi dzieci:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 07.10.2016 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Bambus to trawa, a podłoga bambusowa to trawa nasycona żywicą. Z drewnem niewiele to ma wspólnego. Skręcany jest trochę bardziej twardy i nie zniekształcają się deski tak mocno jak zwykły.Karbonizowany jest najsłabszy bo trawa jest traktowana cukrem w wyższej temperaturze, ale daje za to ładny kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliczi 04.04.2018 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 To zależy jak kupisz z marketu to pewnie, że będziesz miał słabą jakość a jeżeli kupisz w dorby sklepie www, który tylko sprzedaje podłogi bambusowe to logiczne, że będzie lepsza jakosć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrBudowniczyChłop 08.04.2018 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Nie polecam bambusowej podłogi u znajomy zrobił i żałuje do dzisiaj. Już lepiej wybrać panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliczi 09.04.2018 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Nie polecam bambusowej podłogi u znajomy zrobił i żałuje do dzisiaj. Już lepiej wybrać panele Zależy gdzie kupisz i jaką jakość wybierzesz. Podłogi masz tanie i kiepskiej jakości albo drogie i dobre to tylko kwestia wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts