jajacekk 06.10.2016 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Drodzy, Jeśli piszę offtopic to prośba o przeniesienie do odpowiedniego wątku. Mam problem z baterią Tres Loft podtynkową. Wypada mi z baterii regulator, który przełącza wodę pomiędzy deczownicą a baterią. załączam zdjęcie zawsze udawało się włożyć i działało, a tym razem nie ma szans! Próbowałem już wszystkiego. Czy mieliście też taki problem? Prośba o pomoc. z góry dzięki!! jac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 07.10.2016 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Nie widać dokładnie ale regulator pewnie jest plastikowy, zakotwiczony w gałce plastikowej która to gałka jest w mosiądzu. Trzeba by najprawdopodobniej imbusem zdjąć wajche/klamke/przelącznik od bateri (jak zwał tak zwał) gdzieś od spodu lub z boku pewnie ma imbusa, albo trzeba pociągnąć do siebie zeby zeszła ta klamka, a potem ta duza rozete sciagnac i potem juz duzo wiecej zobaczysz, generalnie w takiej baterii podtynkowej jak sie orientuje odlew zostaje w scianie a cale "bebechy" mozna wyciagnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajacekk 07.10.2016 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Nie widać dokładnie ale regulator pewnie jest plastikowy, zakotwiczony w gałce plastikowej która to gałka jest w mosiądzu. Trzeba by najprawdopodobniej imbusem zdjąć wajche/klamke/przelącznik od bateri (jak zwał tak zwał) gdzieś od spodu lub z boku pewnie ma imbusa, albo trzeba pociągnąć do siebie zeby zeszła ta klamka, a potem ta duza rozete sciagnac i potem juz duzo wiecej zobaczysz, generalnie w takiej baterii podtynkowej jak sie orientuje odlew zostaje w scianie a cale "bebechy" mozna wyciagnac Dzięki. Tu wszystkie elementy są metalowe. Rozetę dało się zdjąć ręcznie i niestety wszystko jest wmurowane. Ten bolec ze sprężynką otoczony nazwijmy to rurką po prostu wchodzi w ścianę i nic się z tym nie zrobi. Każdy element wygląda na nienaruszony. Ten bolec jest na stałe, nie mam już pomysłów sczerze mówiąc. Help me! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 08.10.2016 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Słuchaj, powinieneś jeszcze ściągnąć mieszacz, wtedy Ci cała rozeta zejdzie i tam zobaczysz co jest grane. Ekspertem nie jestem ale po ściągnięciu rozety powinieneś mieć możliwość wykręcenia MECHANIZMU mieszacza i tego mechanizmu u góry co Ci się popsuł. W ścianie MASZ mosiężny odlew, i tam się nie ma prawa nic zepsuć, pęknąć czy coś, reszta jest w niego wkręcona i powinna być możliwość wykręcenia tego i po prostu wymiany. To tak jak w WC, o ile miałeś styczność, zarówno ze zwykłym czy np. podtynkowym, w baniaku na wode nic się nie zepsuje, psuje się tylko automat, jeżeli masz WC podwieszany, ściągasz przycisk i wkładasz ręke i wyciągasz same bebechy bo nic poza tymi bebechami/automatem nie ma prawa się zepsuć, to samo z tą baterią. Mozesz napisac na forum elektroda tam sa fachowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts