marcinrap 07.10.2016 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Witam,Czytam i czytam ale nadal nie mogę się zdecydować i co dzwonię do jakiegoś instalatora czy sprzedawcy to każdy mówi co innego i co innego poleca.Wiadomo nikt nie pyta jakie mam ocieplenie itp.Podsumowując, mam 200 m podłogówki, dwa grzejniki w łazienkach, na które nie chcę puszczać wyższej temperatury niż na podłogówkę.Ocieplenie podłoga 10 cm, niestety tylko tyle bo za późno się dogadałem z majstrem i nie mogłem dać więcej bo okna nie puszczały,ale dałem najlepszy Austrotherma 0,031 .Na poddaszu mam 30 cm pianki a na ocieplenie dam 15 cm jakiegoś dobrego grafitowego.Jaki piec z zasobnikiem polecicie i jakiej mocy . czy wystarczy piec do 15 KW z modulacją od małej wartości?Dodatkowo mam kominek z dpg.Nie mam balkonów ani okien dachowych, w garaż nie ogrzewany, będzie ocieplony sufit i ściana łącząca garaż z domem.Przewijają mi się różne propozycje ale nie mam doświadczenia więc proszę o pomoc.Jeżeli chodzi o serwisantów to mieszkam koło Krakowa więc nie ma problemu chyba z żadną marka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts