Karmazyn88 07.10.2016 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Witam Serdecznie, Chciałbym się Was poradzić. Sam robię remont łazienki. Łazienka jest mała ( 200cm x 180cm) niemalże kwadrat .Miejscami odchylenie od pionu wynosi 3 cm. Przykleiłem płyty KG w celu wyrównania. Skończyłem już płytować, ogólnie jest równo i kąty są zachowane. Chciałbym teraz położyć płytki tylko mam obawy czy płyta wytrzyma takie obciążenie. Waham się czy by nie wzmocnić kołkami przytwierdzając dodatkowo płytę do ściany. Miał ktoś z Was podobny dylemat i problem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 07.10.2016 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Klej dawałeś na placki? Płyta się gnie jak się oprzesz o sciane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karmazyn88 07.10.2016 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Tak, klej dawałem. Zasadniczo jak się opieram to wszystko jest sztywne, nic się nie ugina poza dwiema płytami. Lekko się uginają. Tak myślałem żeby trochę piaski niskoprężnej dać pod płytę żeby płyta się na niej zaparła i kołkiem usztywnić te dwie płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 07.10.2016 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 A z czego jest sciana pod plytami? Jak sie strasznie gnie to nie za dobrze, jak rozlozona reka dociskasz plyte to nie powinna sie giąć, tak sobie sprawdz, mozesz zrobic dziurke i wstrzyknać pianke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karmazyn88 07.10.2016 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 ściana jest z czerwonej cegły. Aż tak strasznie się nie gnie. Jutro wstrzyknę piankę i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 07.10.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 to dawaj płytki i tyle, tylko dobry klej elastyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMslask 08.10.2016 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Witam jestem wykonawcą i na co dzień zajmuje się ,,remontowaniem" oraz tworzeniem łazienek. Powierzchnie pod płyty kg należy zagruntować a następnie nawet najzwyklejszym klejem gipsowym przykleić do ścian. Na całą dużą płytę koło 16 placków kleju powinno spokojnie wystarczyć i wtedy mamy pewność że nic sie nie będzie działo. Tak przyklejoną płytę można bez żadnych oporów wyklejać płytkami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karmazyn88 09.10.2016 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 no i kicha Panowie, pianke klejową soudala wstrzyknąłem pod płytę i jak stwardniała kołkiem poprawiłem z szeroką cienka podkładką. Ale jakoś temu rozwiązaniu nie ufam za bardzo. Fakt, wygląda na solidne, ale czy pod płytkami to rozwiązanie wytrzyma. Mam obawy. Jednym słowem dałem dupy i chyba odkleję to płyte i nakleje jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 10.10.2016 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Bez przesady, jak płyta dobrze się trzyma ściany to po co ją odrywać ?Obciążenie przez płytki przenosi się głównie pionowo (płytka-fuga-płytka . . . ) na podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 10.10.2016 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 kołek z podkładką? a po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karmazyn88 15.10.2016 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Witam Niepotrzebnie panikowałem. Płytki już położone i płyty nie odpadły Dziękuje za pomoc Panowie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts