rybka13 08.10.2016 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Witam.Chciałbym zapytać czy ktoś ma u siebie taki wkład kominowy oczywiście do kotła kondensacyjnego?Producenci kotłów mają w ofercie, jest też kilku producentów innych.Mają certyfikaty, aprobaty na temp spalin nawet do 120*CMój kocioł w kat.ma temp. max. spalin 61*C po kilku latach niech by miał nawet 80*C. Zastanawiam się nad takim wkładem fi60 lub fi 80 tylko do spalin bo szachcie jest juz nierdzewka fi 130. Czy warto i dlaczego lub dlaczego nie warto? PS Stan "prawno-odbiorczo-kominiarski" jest mi znany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 08.10.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 1. Mam u siebie od 16 lat.2. Średnicę przewodu spalinowego dobierasz zgodnie z zaleceniami producenta kotła.3. Kieruj się ceną.4. Nierdzewka w szachcie jest zbędna.5. Temperatura spalin nie ma nic wspólnego z czasem użytkowania kotła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 08.10.2016 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Pracowałem kiedyś w Spiroflexie, a oni robią przewody kominowe z nierdzewki. Na niektórych nawet drukują tampodrukarką "Bereta", a przynajmniej tak robili 5 lat temu. Robili też co mogli, żeby obrzydzić klientom kominy z tworzywa sztucznego. Powód? Oni robili z nierdzewki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uris 09.10.2016 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Cały system Vaillant ma wkład ze sztucznego tworzywa , mam taki u siebie i działa bez problemu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts