RaczyEmeryt 08.10.2016 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 (edytowane) Czesc! Startuje wlasnie z ogrzewaniem podlogowym, Skulem stara podloge, odslonilem "chudziak" i stwierdzilem, ze niestety nie jest rowny - nierownosci siegaja 3cm, jakby murarzom troche tynku spadlo na podloge i nie zebrali etc. Musze to jakos wyrownac przynajmniej do poziomu +- 0.5cm bledu. Wygodnie byloby pewnie wylac mase samopoziomujaca ciekowarstwowa, zeby w nielicznych plaskich miejscach polozyc 1-2mm, a gdzie trzeba wiecej, ale ceny gotowych mieszanek sa mowiac krotko od czapy. No i konieczne przed tym jest zagruntowanie podloza ze dwa razy co tez kosztuje i trwa... Rozciaganie lata mieszanki betonowej bedzie upierdliwe, samo przygotowanie listew prowadzacych to ze dwa dni. Jeden z gosci, ktorzy robili u mnie cos innego podpowiedzial mi zebym po prostu rozsypal piasek i go wypoziomowal. Na to potem folia, styropian itd. W sumie ten material ma tylko wyrownac podloze, przy grubosci 1-2cm, miejscami 3cm. Ja wymyslilem inna wersje - zmieszac suchy piasek z cementem jak do slabszej zaprawy powiedzmy 1:5, rozsypac, wypoziomowac a na koniec uzywajac spryskiwacza ogrodniczego delikatnie nasaczyc woda. Sucha mieszanine bedzie sie latwo rozkladac, a na koniec po nasaczeniu woda calosc zwiaze sie "do kupy". Co sadzicie o takim pomysle? Moze jednak zamowic tone Atlas 15SMS? Jakub Edytowane 8 Października 2016 przez RaczyEmeryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 09.10.2016 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Zastosuj keramzyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RaczyEmeryt 09.10.2016 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Hmm, chyba za duza minimalna granulacja, ja chce polozyc warstwe od grubosci prawie zero, do 30mm, zeby nie podnoscic poziomu podlogi wicej niz minimalnie... Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 17.10.2016 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Witam A czy masz już może wybrane komponenty do ogrzewania podłogowego? Polecam System Vipex, firmy Viessmann!System ViPEX pozwala wykonać wszystkie instalacje przy użyciu tylko jednego typu rury - ViPEX , co obniża koszt inwestycji i jest gwarancją najwyższej jakości.Zalety uniwersalnej rury 5-warstwowa ViPEX: - wygodny i szybki montaż dzięki optymalnie dopasowanym elementom systemowym - wysokiej jakości komponenty zapewniają wysokie bezpieczeństwo eksploatacji i długą żywotność instalacji - system objęty jest 10-letnią gwarancją - możliwość zastosowania do instalacji grzejników, ogrzewania podłogowego i wody użytkowej - maksymalne parametry pracy: temperatura 95°C i ciśnienie 10 bar minimalny promień gięcia r=5×dz (ze sprężyną 2,5×dz) - całkowicie wykluczona dyfuzja tlenu, pełne zespolenie warstwy aluminium z zewnętrzną i wewnętrzną warstwą PE-X - kolor biały A do montażu polecam nasze firmy partnerskie, listę znajdziesz tutaj W razie pytań, jestem do dyspozycji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RaczyEmeryt 17.10.2016 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Piec firmy Viessman mam w tej chwili i NIGDY WIECEJ nie kupie nic z tym logiem! Piec dwufunkcyjny od nowosci sprawia problemy - przegrzewa sie zglaszajac blad wydostawania spalin co nie ma miejsca (obok pieca wisi czujnik CO / CO2 - po prostu piec tak naprawde nie diagnozuje obecnosci spalin tylko na podstawie temperatury gornej czesci pieca stwierdza ze wydostaja sie spaliny, podczas gdy to tylko temperatura. Serwisant wymienil na gwarancji plyte glowne (pewnie na tym najwiecej zarobil) co NIC TO NIE ZMIENILO. Dopiero sam musialem doczytac serwisowke i podregulowac piec tak ze teraz wmiare dobrze dziala... Tak czy owak - nigdy wiecej produktow firmy na "V". O taka odpowiedz chodzi SPAMERZE? RE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 17.10.2016 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Przecież prawie każdy chudziak ma różnice poziomów, wyrównasz to styropianem. Troche tarki i sie zrobi, na pewno taniej niż cienka wylewka i nie musisz czekać aż przyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 17.10.2016 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Ja nierówności na chudziaku i stropie równałem perlitem, doskonale się do tego nadaje i izoluje prawie jak styropian. Jakby coś zostało mi jeszcze 10 worków po 125L do odsprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 17.10.2016 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 (edytowane) Piec firmy Viessman mam w tej chwili i NIGDY WIECEJ nie kupie nic z tym logiem! ............................. Tak czy owak - nigdy wiecej produktow firmy na "V". O taka odpowiedz chodzi SPAMERZE? RE Ciekawe jak Ci na to odpowie ten zachwalacz viessmanowskich dziwactw, Edytowane 17 Października 2016 przez forscher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RaczyEmeryt 17.10.2016 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Ciekawe jak Ci na to odpowie ten zachwalacz viessmanowskich dziwactw, Obawiam sie, ze nie zostal przeszkolony na taka okolicznosc RE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RaczyEmeryt 17.10.2016 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Jezdze na ryby przez Augustow, jedyne 650km w jedna strone ale po perlit to mi sie nie bedzie chyba oplacac Niemnoej pomysle o tym. Wypada chyba lepiej niz piasek - po pierwsze ilozuje po drugie mniejsza masa wlasciwa. Ide sprawdzic ceny... RM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RaczyEmeryt 17.10.2016 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Ja nierówności na chudziaku i stropie równałem perlitem, doskonale się do tego nadaje i izoluje prawie jak styropian. Jakby coś zostało mi jeszcze 10 worków po 125L do odsprzedaży. Wiesz co, chyba masz 100% racje - perlit to dobry pomysl Pytanie - gdzie w Krakowie kupic ze 2-3m3 perlitu z dostawa, zeby cena nie zabila? W marketach budowlanych nie widze... RE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayek 17.10.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 RaczyEmeryt St@nley jest z województwa mazowieckiego, więc nie masz aż tak daleko. Ale tu masz jeszcze bliżej: http://www.perlit-polska.pl/ St@nley Namierzyłem Cię https://www.olx.pl/oferta/perlit-eps-180-worek-125l-CID628-IDhILKp.html#019551abe4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 18.10.2016 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 RaczyEmeryt St@nley jest z województwa mazowieckiego, więc nie masz aż tak daleko. Ale tu masz jeszcze bliżej: http://www.perlit-polska.pl/ St@nley Namierzyłem Cię https://www.olx.pl/oferta/perlit-eps-180-worek-125l-CID628-IDhILKp.html#019551abe4 He he wujek Google prawdę Ci powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_ccc 18.10.2016 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Zalety uniwersalnej rury 5-warstwowa ViPEX: ..... - kolor biały Pomyśl 30 razy zanim coś napiszesz....kolor biały jako zaleta rury do podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.10.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Ciekawe jak Ci na to odpowie ten zachwalacz viessmanowskich dziwactw, A co się stało z "viessmanowym dziwactwam" z Twojej stopki ? Głowy nie dam, ale chyba tak jakiś kociołek V. 19kW figurował.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 18.10.2016 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 A co się stało z "viessmanowym dziwactwam" z Twojej stopki ? Głowy nie dam, ale chyba tak jakiś kociołek V. 19kW figurował.... schował sie.. wszak nie ma sensu chwalic sie dziwactwem ... nawet viessmannowskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.10.2016 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Lepiej Viessmann, niż Valvex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 18.10.2016 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 @RaczyEmeryt.Zalej te nierówności rzadszym betonem i po kłopocie. Taka cienka warstwa betonu na chudziaku pewnie się odparzy, lecz dla równego leżenia styropianu będzie to bez znaczenia. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 18.10.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Lepiej Viessmann, niż Valvex Masz racje ... porównuj traktor z oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.10.2016 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Od uderzania głową w mur coś Ci się chyba wyłączyło... Chodzi o to, że dla ew. wymiany doświadczeń, czy pytań od potencjalnych użytkowników informacja o tym czym grzejesz jest jakby bardziej istotna od tego jakie masz zawory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts